NAPADNUTA urednica novosadske TV: Eko FAŠISTI nasrnuli na Emiliju Marić, udarili je u glavu (VIDEO)

Na video snimku sa telefona Emilije jasno se čuju uvrede i vidi napad na nju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Urednica Novosadske televizije, Emilija Marić, napadnuta je jutros tokom snimanja televizijskog priloga na Šodrošu u Novom Sadu. Na nju su fizički nasrnuli, udarili je u glavu i izbili joj telefon iz ruke, huligani koji se lažno predstavljaju kao ekolozi.

Organizovana grupica navodnih ekologa već danima blokira prilaz Šodrošu i sprečava raščišćavanje terena za izgradnju četvrtog novosadskog mosta, koji je u planu grada Novog Sada ucrtan već 7 decenija, a ovog jutra prešli su i granicu kriminala, zlostavljajući ekipu Novosadske televizije i novinarku Emiliju Marić. Već juče su na blokadi puta u rukama ovih siledžija uočene palice, koje su očigledno bile pripremljene za obračun sa neistomišljenicima, a danas su i bukvalno primenili fizičko nasilje nad jednom novinarskom ekipom.

Pripadnici manjinske grupe, njih dvadesetak, koji se predstavljaju kao ekološki aktivisti, vređali su i fizički nasrnuli na novinarku.

-Mi smo jutros stigli da snimimo radnike kako postavljaju ogradu. Kada su oni videli mene i mog snimatelja i prepoznali nas, krenulo je vređanje. Svašta su mi rekli, da nisam novinarka, da sam imala nesrećno detinjstvo, da jedem iz zavrđale kašike. Nisu mi dali da obavljam svoj posao, a jedna od njih je došla i izbila mi telefon iz ruke koji je mene udario u glavu. Ja sam instiktivno stavila ruku da mi ne priđe i pitala je zašto me napada. To vređanje i dalje traje. Oni mene i dalje ometaju u obavljanju svog posla, mi smo gradska televizija koja ide na sve događaje i snima, a ovo je javna površina- istakla je Emilija Marić, glavna i odgovorna urednica Novosadske televizije.

Na video snimku sa telefona Emilije jasno se čuju uvrede i vidi napad na nju.

-Skloni se odma, skloni se g***o jedno! Neću te udariti samo nećeš više snimati! Nisam ti razbila nisam, pao je na zemlju ne s***- rekla je aktivistkinja.

Podsećamo, na sednici GUP-a u Skupštini Grada Novog Sada održanoj u martu, napadnuta je i novinarka našeg portala, Ivona Karan, koja je izveštavala sa sednice.

Napad na novinara, a posebno na ženu, u ovoj državi ne sme biti dozvoljen nikome, u tome je saglasna celokupna srpska javnost, pa ovaj čin agresije mora biti osuđen od svih, ne samo od strane strukovnih novinarsksih udruženja, nego i od svih onih koji se iskreno bore protiv nasilja, a posebno nasilja nad ženama.

Zahtevamo hitnu reakciju nadležnih organa i strukovnih udruženja da se nasilje osudi i spreči kao vid političkog delovanja, a odgovorni procesuiraju i pozovu na odgovornost kako bi se sprečio svaki dalji akt ugrožavanja bezbednosti svih građana, funkcionera i novinara od strane raznih agresivnih ekstremističkih grupa.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar