Vesna Medenica ostaje u PRITVORU: ODBIJENA ustavna žalba odbrane

Bivša predsednica Vrhovnog suda Crne Gore uhapšena je 17. aprila ove godine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Ustavni sud Crne Gore objavio je danas na svom sajtu da je odbijena ustavna žalba odbrane Vesne Medenice, te da i dalje ostaje u pritvoru Istražnog zatvora u Spužu.

Preciznije, na sajtu suda je objavljena poslovna oznaka ustavne žalbe, a crnogorski mediji saznaju da se radi o žalbi odbrane osumnjičene Medenice.

Bivša predsednica Vrhovnog suda Crne Gore uhapšena je 17. aprila ove godine, na Aerodromu Podgorica. Osumnjičena je za učestvovanje u kriminalnoj grupi koju je predvodio njen sin Miloš Medenica.

Specijalno državno tužilaštvo je tereti da je počinila krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i protivzakonit uticaj. U naredbi za sprovođenje istrage bivša predsjednica Vrhovnog suda sumnjiči se za nezakonit uticaj u predmetima kompanija Fab lajv i Cijevna komerc protiv firmi Gugi komerc i Omorika.

Vesna Medenica se sumnjiči da je, kao predsednica Vrhovnog suda, pristala da za 590.600 evra sinu Milošu i dvojici njegovih prijatelja utiče da se u postupcima revizije donesu odluke u korist kompanija Fab lajv i Cijevna komerc, piše u naredbi za sprovođenje istrage.

BONUS VIDEO:Izvor: Vijesti.me

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar