Srpski meteorolog objavio NAJNOVIJU PROGNOZU: Pravo jesenje vreme pred nama, evo kada je moguć prvi SNEG

Konkretniji period hladnijeg vremena verovatno krajem meseca se očekuje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay/Gerd Altmann, TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/bs

Srpski meteorolog Marko Čubrilo na svom Fejsbuk profilu objavio je najnoviju prognozu i istakao da se do petka, uz nešto više oblaka, očekuje kiša ponegde, a zatim do 20. oktobra stiže stabilno i toplo vreme, uz hladne noći.

Konkretniji period hladnijeg vremena verovatno krajem meseca se očekuje.

– Danas nad južnim i delom središnjih oblasti regiona pod uticaem slabog ciklona nad Jadranom pretežno oblačno, ponegde uz kišu i pljuskove. Nad ostalim predelima uglavnom suvo, a na severozapadu i pretežno vedro. Dnevni maksimum do +14 do +22 stepena Celzijusa – napisao je Čubrilo.

U sredu nad istočnim delom regiona i dalje dosta oblaka, ponege još uz kišu ili pljusak, dok će nad ostalim predleima biti više sunca. Dnevni maksimum od +14 do +16 u oblačnim i do oko +22 u sunčanim predelima.

– Od petka pa sve do naredne srede pod dominantim uticajem anticiklona stabilno, suvo i relativno toplo. Obzirom da su noći sve duže noćno hlađenje je značajno te će minimalne temperature biti od +5 do +12 stepeni Celzijusa. Dnevni maksimumi od +17 do +23 stepena Celzijusa. Ponegde je moguća pojava magle –  piše Čubrilo i dodaje:

– Modeli su dosta složni u proceni da će konkretan zaokret ka hladnijem vremenu ići tek krajem mesca, dok dugoročni GFS (GEFS) posle uvodnih umereno hladnih dana u novembru posle 07.11. trenutno ima signal za moguću pojavu snega i u nižim predelima – napisao je on.

To je svakako jako dalek interval i podložan je značajnim izmenama.

Ono što je izvesno da barem do oko 20.10. ostajemo u periodu pretežno suvog i prijatnog jesenjeg vremena, a u narednim danima ćemo videti jer to ECMWF počeo hvatati signal za nako jače zahlađenje ko 20.10. ili je to jednostavno samo greška u proračunu.

BONUS VIDEO:Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar