Maljkovićeva posle ispadanja sa SP: Koliko god nemale znanja, uvek su me gurale svojim radom!

Poprilično interesantna izjava srpske selektorke

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/JAMES GOURLEY

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković osvrnula se na nastup naše selekcije na Svetskom prvenstvu.

Srbija je takmičenje završila u četvrtfinalu, pošto je od nje bila bolja Amerika – 88:55.

O toku je smena generacija, a plasman među osam najboljih, sa ovako mladim timom, sigurno jeste uspeh.

– Bila sam i ranije zadovoljna i srećna, ali ovo mi je leglo najiskrenije. Sve je išlo normalnim putem i pobede i porazi. Sve je prošlo kroz lepu energiju, logičan tok, bez ikakvih turbulencija. Osećam se dobro jer koliko god da nemaju u nekim momentima talenta, ali sada će one malo da se uobraze. Šalim se, to im nikada neće biti dozvoljeno. Koliko god da nisu imale nikakvog znanja i svega, uvek su me gurale svojim predanim radom i meni je to najvažnije. Kao i svojim ljudskim osobinama. Osećaj jedne ispunjenosti jer smo odradili najboljeg što smo mogli. Možemo mirno da spavamo – rekla je Maljkovićeva.

Za nekoliko meseci košarkašice će se opet okupiti.

– Verujem da hoće. Pratimo ih uvek, sada ćemo maksimalno da se uključimo… Priča nije završena. Moraju još mnogo da uče. Ne bi valjalo da one u svojim klubovima ne nastave sa ovim. Trudićemo se da imamo kvalitetan kontakt sa njima i da se ovaj lepi talas nastaviti. Da podsetim, formiran je novi stručni štab. Stalno se prave novi treneri kao i novi igrači. Skroz je krenula nova rekonstrukcija. Zadovoljna sam i sa tim. Treneri napreduju… Radili smo u lepom ambijentu, lepoj atmosferi – dodala je ona.

Da li je morala baš Amerika da nam “padne” u četvrtfinalu?

– Moralo je, baš je moralo. Ako treba da me zgazi, nek me zgazi Mercedes, a ne ’fića’. Malo šale… Tako je, moralo je da to bude poslednji test, poslednja škola. Sigurno ćemo igrati bolje protiv Amerike sledeći put – zaključila je Maljkovićeva.

Bonus video:Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar