Priča koja osvaja i najtvrđa srca: Gest TAKSISTE pokazuje da dobrota postoji i u NAJTEŽIM VREMENIMA! (FOTO+VIDEO)

Kolaltina borba za povratak kući svela se na sate provedene na internetu i telefonske pozive s italijanskom ambasadom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/YT

Italijanska studentkinja koja je boravila u Španiji zbog koronavirusa vozila se taksijem više od 1.500 kilometara, a taksista je odbio da joj naplatiti vožnju. Njihova priča dospela je u sve svetske medije, jer je taksista Kepa Amantegi odvezao Giadu Kolalto iz Bilbaa u Španji u mesto Montebello koje se nalazi u u blizini Venecije.

Kolalto je studirala jezike u okviru evropskog programa razmene studenata u Bilbau od 1. februara i očekivala je da će krenuti na fakultet do kraja juna.

“Kada je započela pandemija koronavirusa odlučila sam ostati u Španiji i videti kako će se stvar razvijati. Kada sam sredinom marta shvatila da je moj Univerzitet zatvoren, a da će se predavanja i ispiti pomeriti shvatila sam da moj boravak u Španiji više nema smisla. Bila sam sama, čak su i moji prijatelji iz Španije otišli svojim kućama”, rekla je ona.

Kolaltina borba za povratak kući svela se na sate provedene na internetu i telefonske pozive s italijanskom ambasadom.

Uspela je kupiti avionsku kartu iz Madrida do Pariza, potom do Rima i konačno do Venecije. Ali, 8. aprila na aerodromu u Madridu stjuardesa joj je rekla da joj nije dopušteno ukrcavanje u avion, prenosi CNN.

“Bila sam očajna i besna. Roditelji su bili zabrinuti, ali nisu mogli učiniti ništa da mi pomognu. Nazvala sam ambasadu i rekli su mi da pošaljem e-mail. Svi hoteli u Madridu su bili zatvoreni, a javnog prevoza za Bilbao nije bilo “, dodala je.

Njen prijatelj poznavao je taksistu u Bilbau i kontaktirao ga.

“Odmah je rekao da je slobodan i da će doći po mene. Trebalo mu je devet sati da dođe iz Bilbaa do Madrida i natrag”, rekla je Kolalto.

Ali, kada se vratila u Bilbao, saznala je da više ne može boraviti u stanu u kojem je živela. Amantegi se ponudio da je ugosti u svojoj porodičnoj kući.

“Njegovi roditelji i njegove dve sestre dočekali su me kao člana porodice. Nikad neću zaboraviti njihovu ljubaznost”, prisetila se Kollalto.

Jutro nakon toga, ona i Amantegi počeli su raditi na “ludoj” ideji, kako bi se odvezli sve do Italije.

“Nazvali smo lokalne vlasti i, koliko god se neverojatno činilo, dobili smo sva potrebna odobrenja. Bilo mi je dopušteno jer sam se vraćala kući, a on je kao taksista imao dozvolu za rad i putovanje”.

Nakon 12 sati 10. aprila stigli smo u Montebello. Na obje granice i s Francuskom i s Italijom niko im nije proveravao.

“Insistirala sam da platim, ali je rekao da vidi da smo u teškoj situaciji i da ne brinem o troškovima”, rekla je Kolalto, a prenosi CNN.

Kada se vratila kući njeni roditelji su plakali od radosti. Amantegi je prenoćio u njenoj kući, a ujutru se vratio u Španiju uz korpu dobrog vina i puno čokolade.

“To je nešto što nikad neću zaboraviti. Bila sam potpuni stranac tom momku”, rekla je i dodala da je Amantegi ukupno zbog nje prešao ukupno 3.000 kilometara.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar