“Za vas nije dobro jutro”: Putinov bivši savetnik OTKRIO ko bi bio PRVA META Putinovog nuklearnog napada

Markov ozbiljno tvrdi i da je "apsolutno jasno da Rusija ne vodi rat protiv Ukrajine"i da "nema razloga da protiv nje koristi nuklearno oružje"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA, Profimedia/shutterstock

Bivši savetnik Vladimira Putina i lojalista Kremlja, Sergej Markov, u razgovoru za BBC Radio slušaocima je poručio da će Velika Britanija i njeni gradovi biti mete nuklearnog napada ukoliko do njega dođe. Tako je, naime, on interpretirao jučerašnji Putinov govor, u kojem je objavio delimičnu mobilizaciju i zapretio korišćenjem nuklearnog oružja kako bi odbranio rusku teritoriju.

Tako je Markov, tek što mu je radijski voditelj rekao “dobro jutro”, ovako replicirao: “Nije dobro jutro za sve”.

– U Rusiji je naređena delimična mobilizacija, i vama britanskim slušaocima bih poručio da je Putin kazao da će biti spreman upotrebiti nuklearno oružje, uključujući i napad na Veliku Britaniju. Vaši gradovi biće mete – nastavio je.

“Ukrajinci su naša braća”

Poručio je kako su za rat u Ukrajini odgovorni američki predsednik Džo Bajden i britanska premijerka Liz Tras. Dodao je da su Ukrajinu “okupirale zapadne zemlje” koje “koriste ukrajinske vojnike kao robove”.

– Ovaj nuklearni rat mogao bi biti rezultat ludog ponašanja Džoa Bajdena, Borisa Džonsona i Liz Tras –  ocenio je.

Markov ozbiljno tvrdi i da je “apsolutno jasno da Rusija ne vodi rat protiv Ukrajine”i da “nema razloga da protiv nje koristi nuklearno oružje”.

– Ukrajinci su naša braća, ali su okupirani od strane Zapada – rekao je.

“Vi ste okupatori, mi oslobađamo”

Markov smatra da je uspostavljanje mira još uvek moguće, ali dodaje: “Ljudi u Londonu moraju razumeti da ova pretnja dolazi od Liz Tras, koja je agresor.

Na komentar voditelja kako Rusija sprovodi invaziju, a ne “specijalnu vojnu operaciju” kako to naziva Moskva, Markov je kategorički rekao: “Ne, ne! To je oslobađanje Ukrajine”.

Dodao je da je to “isto kao kad su Ukrajinu oslobodili od nacističkog režima”, te da je sada “oslobađaju britanske i američke okupacije”.

Tu se nije zaustavio:

– Vi ste okupatori, vi namećete režime, vi podržavate nuklearni terorizam – poručio je još Markov.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (10)

  1. Rusi rajetom mogu da dobace do predgradja Moskve…eventualno ako jm verar oomogne pogode periferiju…Amerika Ukrajini poslala 4 Himarsa i razbucala toliku armiju…A ovi prete i dalje…smesno..

    Odgovori

Ostavite komentar