Pola sastanka se postavljalo JEDNO PITANJE: Vučić otkrio detalje razgovora u Njujorku

Vučić je, u intervjuu za Tanjug, govorio o ratu u Ukrajini, ali i o teškim vremenima koja Srbiju čekaju zbog odnosa sa Ruskom Federacijom, kao i o sve većoj svetskoj krizi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je detalje sa sastanaka koje je od dolaska u Njujork imao sa više desetina stranih zvaničnika. Svi su pitali samo jedno – Kada će Srbija da uvede sankcije Rusiji?

Vučić je, u intervjuu za Tanjug, govorio o ratu u Ukrajini, ali i o teškim vremenima koja Srbiju čekaju zbog odnosa sa Ruskom Federacijom, kao i o sve većoj svetskoj krizi.

– Jasno je bilo da Putin neće da odustane, jasno je bilo da su ukrajinski vojnici bili daleko nadbrojniji, zato je i doneta odluka o delimičnoj mobilizaciji. Zapad se nadao da će poraziti Rusiju. Svakako, što se nas tiče, svaki dan će biti sve teži. Pola jučerašnjih sastanaka bilo je reči o Srbiji, a da nijednom nisu izgovorili ime naše zemlje, ja sam rekao “Ljudi, recite slobodno da mislite na nas”.

“A kad ćemo sankcije Rusiji”?

– Pola sastanaka je bilo “A kad ćemo sankcije”? Ja kažem “Razumeo sam poruku”. Pitanje je šta ćemo uspeti da sačuvamo, ali molim ljude da imaju poverenje u svoju državu. Da izgubimo najmanje što moramo, a da dobijemo najviše što možemo, to je cilj. Videli ste i u skupštini da predlažu da prekinemo kontakte sa Amerikom, kako da prekinemo odnose sa tako velikom svetskom silom?! Da vam ne pričam šta nas tek čeka oko energenata i nestašice hrane. Videćete veliku nestašicu hrane ne samo u Africi, već i u Evropi. Ljudi u Srbiji ne treba da brinu, biće i povećanja penzija i plata.

Poruka narodu u Srbiji

– Svi će biti nemilosrdni prema nama, niko ne želi da dozvoli našu poziciju, biće teško vreme, moraćemo da donosimo teške i nepopularne odluke, za život u Srbiji, negazeći sopstveni ponos i negazeći uspešnu prošlost da sačuvamo budućnost našeg naroda.

BONUS VIDEO:Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar