Sjajne vesti za srpski fudbal: “Orlovima” nikad nije bilo lakše da se plasiraju na Evropsko prvenstvo!

Evo šta je Srbiji potrebno da se konačno dokopa kontinentalne smotre posle 22 godine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: FSS

Fudbalska reprezentacija Srbije nije igrala Evropsko prvenstvo 22 godine, a za plasman na šampionat imaće sjajnu šansu, pošto če u Nemačkoj nastupiti čak 24 reprezentacije.

Naime, čak i trećeplasirane ekipe u grupi dobiće šansu za plasman na kontinentalni šampionat. Saopštenje UEFA ima pet glavnih tačaka:

– Nemačka, koja će biti domaćin UEFA EURO 2024 završnog turnira, automatski se kvalifikuje i zbog toga neće biti učesnik žreba

– Svi ruski timovi su trenutno suspendovani usled odluke Izvršnog odbora UEFA od 28. februara 2022, što je potom potvrdio i Sud za arbitražu u sportu 15. jula ove godine. Rusija, iz tog razloga, nije uključena u žreb za EURO 2024;

– U žrebu će učestvovati 53 nacionalna saveza koji će biti podeljeni u deset grupa: sedam grupa će biti petočlane, a u tri grupe biće po šest ekipa;

– Deset pobednika grupa i deset drugoplasiranih će se (uz Nemačku, kao domaćina) direktno plasirati na Evropsko prvenstvo. Tri preostala mesta će biti određena kroz plej-of koji će biti održan u martu 2024.

– Prema rang listi za UEFA Ligu nacija 2022/2023, 53 reprezentacije će na žrebu biti svrstane u sedam žrebova, a shodno svojoj poziciji na pomenutom rangiranju.

Evo šta je Srbiji potrebno da se konačno dokopa kontinentalne smotre, ponavljamo, posle 22 godine (kada se zvala Jugoslavija i igrala je sa Crnom Gorom u zajednici):

– Ako osvoji grupu

– Ako bude druga u grupi

– Ako bude treća u grupi i potom obezbedi plasman kroz baraž

Bonus video:Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar