Opozicija ujedinjena protiv Vučića, ne mare za narod! “Bave se politikanstvom, a ne politikom”

Njihove izjave su potvrda bezidejnosti političkih elita u opoziciji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

U emisiji „Utisak nedelje” politički protivnici ujedinili su se protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Gosti emisije, predsednica Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski, lider Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović i opozicioni poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević, složno su poručili da je Vučić kriv za sve, a najviše za to što je država uspela da se izbori sa bezbednosnim izazovima zbog Evroprajda u Beogradu.

Tako su pokazali da nemaju politiku, da su isključivo ujedinjeni u mržnji prema Vučiću, koji pokušava da sačuva mir i stabilnost, i da priželjkuju njegov politički pad kako bi se dokopali vlasti. Nacionalni interesi ih ne zanimaju na putu do tog cilja.

KO O ČEMU…

Stavovi koje su izneli u emisiji „Utisak nedelje” još jedan su u nizu pokazatelja da je Vučić bio u pravu kada je u više navrata isticao da su svi složni kada treba glasno da se govori da je vlast kriva za sve. Grbović je podsetio i da se Srbija sama obavezala da se Evroprajd ove godine održi u našoj zemlji i da je pravo na okupljanje Ustavom zagarantovano.

– Ova vlast je iz populističkih poriva pokušala da ovu paradu zabrani i relativizuje značaj njenog održavanja. Juče je parada bila nužno tolerisana. Juče je na ulicama Beograda nekoliko hiljada ljudi branilo Ustav ne uz pomoć, nego uprkos vlastima. Vlast je dozvolila da određena kategorija naših građana bude meta nacističkih i klerofašističkih organizacija – naveo je Grbović.

Nadovezala se Milica Đurđević Stamenkovski rekavši da je u pitanju dupli pas Ane Brnabić i Aleksandra Vučića.

– Nije bilo potrebno da predsednika nazove Bajden, jer nas je američki ambasador prvi obavestio da će se parada održati. Postavlja se pitanje da li smo mi suverena država i ko je taj ko donosi odluke i da li je odluka Upravnog suda, koji je odbio žalbu organizatora Evroprajda, mrtvo slovo na papiru. Imamo i momenat da je premijerka dva sata pre šetnje obavestila da će im biti garantovana prava i da mogu da se šetaju. To što je trasa bila skraćena ne znači da se šetnja nije dogodila – navela je Milica Đurđević Stamenkovski.

ZAMENA TEZA

Da se o održavanju parade nije pitao američki ambasador, već da će „Aleksandar Vučić poslušati i baštovana Bele kuće”, bez srama poručio je narodni poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević.

Poslanik Demokratske stranke smatra da su učesnici litija procenti, a ne ljudi, i da Vučića vode do izbornog procenta. Milivojević je ocenio da “iza pravljenja nereda stoji režim”.

POLITIKANSTVO, A NE POLITIKA

Politički analitičar Dejan Miletić kaže za Objektiv da je opozicija uvek ujedinjena protiv Vučića i da uopšte ne mare za boljitak naših građana.

– Njihove izjave su potvrda bezidejnosti političkih elita u opoziciji, jer oni stalno protivnika nalaze u ključnoj figuri naše države. Umesto da gledaju kako da se unapredi život naših građana, oni vide problem u Vučiću, koji daje sve od sebe da se očuvaju mir i stabilnost. To što u dobroj reakciji države prepoznaju problem, govori o njima, bave se politikanstvom, a ne politikom, i to naš narod ume da prepozna i da oceni na izborima – zaključuje Miletić.

Piše: Ekipa Objektiva

OVU I OSTALE AKTUELNE PRIČE PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 20. SEPTEMBAR

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEOIzvor: Objektiv.rs

Komentari (3)

  1. Hahaha....svi dziberi zajedno da se skupite, Vucicu ne dosezete ni do kolena. Zato nastavite da lajete...karavani i dalje prolaze...šta cemo sad?

    Odgovori
  2. Ne mogu da verujem da bilo ko iz opozicije misli da bi mogao da vodi drzavu makar priblizno kao Vucic,a da se prodaju svi opozicionari su spremni i izvrsavaju naredjenja donatora.

    Odgovori
  3. Лично се питам ко може овим смешним ликовима било шта да поверује, када они сами себи не верују и мењају причу како ветар дувао. Наравно перјаница тих ловачких прича је водитељка која на све начине жели да чује само опањкавање председника по цену било чега. Топло бих им препоручио свима да иду да раде нешто паметно, а политику да оставе неком паметније, јер они нису у стању ни сопствено домаћинство да воде, а камо ли државу. Слушајте њихове приче као шваба трајала. Врте 20 реченица у круг. Емисија Утисак недеље да нема Вучића би пропала као и ТВ Н1 јер неби имали шта да објављују.

    Odgovori

Ostavite komentar