Srbiju su nedavno uznemirile SVETLEĆE LOPTE na nebu: Pažljivo pratite, jer stiže NOVA TURA (VIDEO)

Za 23. april kompanija SpaceX planira lansiranje još satelita

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay

Pre nekoliko dana žitelji Beograda, Srbije, regiona i sveta, bili su svedoci neobične pojave – niza svetlećih lopti koje su lebdele na nebu!

Snimci i fotografije širili su se internetom brzinom munje. Spekulisalo se o čemu je reč, da li su nas možda posetili vanzemaljci, a na kraju je stiglo i objašnjenje: nebom je špartala grupa od 60 Starlink satelita koji su lansirani iz SAD, u sklopu projekta kompanije SpaceX.

Podsećanja radi, kompanija čiji je vlasnik Ilon Mask, planira da u narednih pet godina u Zemljinu orbitu pošalje 12.000 satelita koji bi trebalo da svetu obezbede do sada nezamislive internet mogućnosti.

Tako dolazimo do četvrtka 23. aprila, kada je najavljeno lansiranje nove ture satelita. Njih će, prema planu, u svemir poneti raketa Falcon 9, čiji su motori već testirani.

Na koji način će Starlink sateliti kružiti orbitom i šta će s njima biti kada im istekne rok trajanja, pogledajte u sledećem videu.

Nama ostaje da sačekamo novi niz svetlećih lopti na nebu, i vidimo hoće li ambiciozni plan Ilona Maska biti ostvaren u najavljenom roku.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rsIzvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar