Dotakli su DNO! U nedostatku intelekta tajkunski medij plasirao novu LAŽ o Srbima (VIDEO)

Ovaj medij želi da ubedi javnost u Srbiji u veliku laž

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen

U nedostatku intelekta i profesionalnih sposobnosti takozvanih novinara zaposlenih u tajkunskom mediju Njuzmaks adrija, još jedna laž o Srbima je plasirana u javnost.

Naime, ovaj medij je u svojoj emisiji “Pregled dana” emitovao snimak koji su njihovi novinari pronašli na društvenim mrežama, te ga predstavio kao da je deo američke naučnofantastične komične serije “Rik i Morti” ističući da se zaista Srbija spominje u jednoj od epizoda pomenute serije, i to u negativnom kontekstu.

Ono što je prava istina jeste da su, u nedostatku osnovnih sposobnosti pronalaženja izvora snimka, odnosno autora, pokazali koliko mogu da se obrukaju, te i ubede javnost da se ceo svet smeje Srbiji.

Novinar Pregleda dana je potpuno ozbiljno tvrdio: – Na bilbordima se vidi čovek sa naočarima kako se obraća sa ružičaste televizije, osnovna škola Tesla Đoković i fakultet pravi ne privatni nalazi se u zgradi u kojoj je i kazino, prodavnica marihuane zove se Jovanjica, a evo kako su se Rik i Morti proveli u baru Guslar.

Takođe, prava istina jeste da u demokratskoj i slobodnoj državi kakva je Srbija domaći autori imaju slobodu da stvaraju, a tajkunski mediji idu ka tome da svaki vid slobode ispolitizuju i okrenu protiv države u kojoj žive.

Ovaj njihov gaf naišao je na podsmeh na društvenim mrežama uz komentare “koliko blamiranja samo zato što je novinare Nove S mrzelo da provere ko je autor videa”.

Bilo je i komentara da bi autori ove serije mogli da podnesu tužbu zbog ovoga, što je dovoljan dokaz koliko daleko tajkunski mediji mogu da idu da bi uništili ugled naše države.

Piše: Andrea Jovanović

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar