Svi vlasnici ovo MORAJU da znaju: Da li je KLIMA uređaj štetan za pse i mačke?

Kako da rashladite svoje mezimce bezbedno

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Visoke temperature umeju da budu baš neizdržive, a ne postoji bolji način rashlađivanja od klima uređaja.

Vlasnici kućnih ljubimaca, bilo pasa ili mačaka, često us u nedoumici da li klima uređaj zapravo šteti njihovim mezimcima, odnosno da li na bilo koji način može da ugrozi njihovo zdravlje.

Naravno, poznato je da im vrućina nikako ne godi, naročito ako se radi o dugodlakim ljubimcima, ali isto tako, poznato je i da klima može da ima loš uticaj na čovekovo zdravlje.

Rashlađivanje kuće po visokim temperaturama, svakako je važno i godiće ljubimcima koji mogu da osećaju izuzetnu nelagodu kada su temperature visoke. Naravno, iz bezbednosnih razloga, nije pametno da ostavljate otvorene prozore na kući kada niste tamo, pa paljenje klime deluje kao logično rešenje.

Dakle, da li je to pametno? Može li klima uređaj da dovede do bilo kakvog oboljenja kod pasa i mačaka?

Foto: Shutterstock

Ukratko, ne postoje realni rizici za kućne ljubimce kada se ostave kod kuće sa aktiviranim klima uređajem. U vreme kada je temperatura toliko visoka da razmatrate rashlađivanje vazduha, vaš ljubimac verovatno ima drugih briga. Postoje razlozi zbog kojih treba da budete oprezni ako ostavljate upaljenu klimu kada niste kod kuće, ali nema potrebe da preterano brinete o zdravlju ljubimca.

Psima je čak potrebno i više rashlađivanja nego mačkama, jer sami proizvode više toplote i telo im se brže greje. Uz to, znate i sami da su psi aktivniji i da se više kreću, dok mačke uglavnom leškare, pa se i na taj način njihovo telo brže zagreva od tela mace.

Bez pretereane brige po zdravlje kućnog ljubimca, slobodno uključite klima uređaj.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, orca.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar