Princeza Dajana PREDVIDELA smrt u saobraćajnoj nesreći: Isplivala misteriozna beleška njenog ADVOKATA

"Moj muž planira 'nesreću' u mom autu"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia

Kobnog 31. avgusta 1997. godine, 36-godišnja princeza Dajana umrla je u saobraćajnoj nesreći u Parizu.

Dve godine ranije, vojvotkinja je rekla svom advokatu Viktoru Mišonu da će se pokušati da je se „reše“ sledeće godine, navodeći saobraćajnu nesreću kao jednu od mogućih opcija.

Nove informacije o okolnostima tragične smrti princeze Dajane pojavile su se u dokumentarnoj seriji “The Diana Investigations”.

Princeza Dajana je tvrdila da su joj informacije pružile “pouzdane izvore” , ali nije otkrila njihov pravi identitet. Vojvotkinjine reči dokumentovane su u pismu koje je napisao njen advokat Viktor Mišon. Zove se ” Mišonova beleška”.

Foto: DAVID HARTLEY / Shutterstock Editorial / Profimedia

Razgovor baca novo svetlo na ono što je moglo da dovede do tragične nesreće koja se dogodila 31. avgusta 1997. godine, kada je vozač Anri Pol slupao automobil u kojem su bila princeza Dajana i njen partner, Dodi Al-Fajed, u tunelu Pont de l’Alma u Parizu. Vozač Henri Pol, zamenik šefa bezbednosti, nije preživeo nesreću. U njegovom telu je pronađena mešavina lekova na recept i alkohola. Paul, jureći preko 100 km na sat pokušavajući da pobegne od paparaca na motociklima, udario je u betonski stub mosta.

Nakon nesreće, Mišon je prosledio poruku ser Polu Kondonu, tadašnjem komesaru Metropoliten policije, ali zvanična istraga o vojvotkinjinoj smrti nije počela do 6. januara 2004. godine . Istraga koju je vodio policijski komesar Džon Stivens, nazvana operacija Pedžet, otkrila je iznenađujuću belešku koju je Kondon sačuvao u svom sefu, neposredno pre smrti, Mišon je priznao da “nema mnogo poverenja” u princezine strahove i da veruje da je ona “paranoična”.

2006. objavljene su 832 stranice nalaza izveštaja Operacije Pedžet. Advokat Majkl Mensfild, koji je zastupao Al-Fajedovog oca, nazvao je Mišonov memorandum „najvažnijom stvari u ovom izveštaju“. Godine 2003. objavljeno je još jedno misteriozno pismo, koje je navodno napisala princeza Dajana, a kasnije objavio njen batler Pol Barel. Navodno je napisano 1996. godine na kraju razvoda Dajane i princa Čarlsa.

Foto: Credit line: parkerphotography / Alamy / Alamy / Profimedia

– Moj muž planira ‘nesreću’ u mom autu, kvar na kočnici i ozbiljnu povredu glave kako bi očistio put do venčanja sa Tigi.

Na kraju se pokazalo da je beleška izmišljena, a novinar Bi-Bi-Sija Martin Bašir, kome je Dajana dala čuveni intervju, pokušao je da iskoristi falsifikovana dokumenta da zadobije vojvotkinjino poverenje i nagovori je na razgovor.

Borba za život vojvotkinje trajala je nekoliko sati. Srce joj je prestalo da kuca dva puta. Zvanično, smrt princeze Dajane smatrana je tragičnom nesrećom, s obzirom da je umrla u 4:00 Do danas nisu pronađeni dokazi da je neko drugi osim pijanog vozača odgovoran za tragičnu nesreću.

BONUS VIDEO:



Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar