Čovek koji je ALERGIČAN na vodu: Umesto nje, pije OVO, a da bi se istuširao, jednu stvar radi svaki dan

Svakodnevno se bori sa tim da ne doživi anafilaktički šok

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock, Profimedia/Ilustracija

Jedna doktorka je ispričala svoje veoma neobično iskustvo sa pacijentom, kada je saznala da je on alergičan na vodu.

Naime, on se uredno javio za pregled kod lekara jer je imao određene zdravstvene probleme – patio je od viška kilograma, bio je dijabetičar i imao je srčane bolesti.

Tokom pregleda sa njim u ordinaciji je, prema njenim rečima, bilo čak 10 članova njegove porodice koji su došli sa njim.

– U svakom slučaju, sedim za kompjuterom i postavljam mu pitanja vezana za njegovo zdravlje. Za nekoliko minuta počinje da se žali da je žedan i govori kako mu odmah treba nešto da popije. Javljam se na telefon i govorim medicinskoj sestri da mu donese čašu hladne vode – kaže ona.

Foto: Shutterstock

– Čim sam to izgovorila, cela njegova porodica se prodrala i rekla “Ne! Nema vode! Alergičan je na vodu – objašnjava ona.

Ispostavilo se da ovaj muškarac godinama nije pio vodu i da umesto nje svaki dan pije sokove i čajeve, a neretko i mleko. Da bi se istuširao ili duže vreme proveo pod vodom, svaki dan mora da popije tabletu protiv alergije neposredno pre tuširanja. U slučaju da pokisne na kiši, neophodno je da odmah uzme antihistaminik koji će ublažiti alergiju kako ne bi došlo do anafilaktičkog šoka.

BONUS VIDEO:Izvor: Objektiv.rs, Women'sHealth, womenshealthmag.com, BoredPanda

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar