Sijajte, ali sa stilom: Ako želite da izgledate glamurozno, ovako treba da nanesete ŠLJOKICE

Budite umereni jer ćete samo tako izgledati lepo

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/ youtube/ An Knook

Za specijalne prilike šljokice su apsolutno dozvoljene i ne morate da čekate samo novogodišnju noć da biste ih nosili.

Ipak, morate da znate kako i koliko je dozvoljeno da ih nanesete, kako ne biste preterali jer je tanka linija od glamura do neurednog izgleda.

Šjokice se u većini slučajeva nanose na kapke i na vrhove jagodičnih kostiju, gde je refleksija svetlosti najizraženija. U svakom šminkanju šljokice se nanose na teksturu koja je zapravo podloga na koju se one idealno zalepe i ostaju postojane na licu.

Ako ih nanosite na kapke, najvažnije je da ih pažljivo nanesete četkicom ili aplikatorom. Izbegavajte prste jer nisu dovoljno precizni da biste mogli da aplicirate šljokice na željeno mesto. Važna napomena prilikom stavljanja šljokica na kapak jeste da se ispod oka stavi sloj pudera u prahu u obliku polumeseca (idealno bi bilo običan bebi puder ili talk) koji će služiti kao podloga na koju će šljokice padati.

Kada završite nanošenje šljokica, taj višak prah pudera ispod očiju odstranite četkicom.

Foto: Igor Emmerich / ImageSource / Profimedia

Šljokice služe da se presijavaju samo na određenim delovima tela, pa se zato ne nanose širokim četkama nego preciznim aplikatorima. Ukoliko se šljokice nanose na vrhove jagodičnih kostiju, nanose se nakon nanošenja tečnog pudera i na taj način se pozicioniraju samo na željeno mesto. Nakon nanošenja šljokica na jagodice, ten se matira kompaktnim puderom ili prah puderom, u zavisnosti od pokrivenosti sitnih nepravilonsti na licu. Šljokice su detalj i završni ukras na licu i tako ih treba nanositi. U malim količinama, ciljano, na određena mesta. Samo tada, efekat će biti potpun i glamurozan poput dijamantske prašine.

Ali, ukoliko odlučimo da oči ukrasimo šljokicama, nećemo ih staviti i na lice jer ćemo izgubiti efekat koji želimo da postignemo. Isto tako, ukoliko imamo ruž ili sjaj sa šljokicama, tada šljokice nećemo nanositi i na oči ili jagodice.

Ukoliko se i desi „rasipanje“ šljokica na delove lica na kojima ne želimo da imamo šljokice lako ćemo ih, osim četkom, ukloniti i lepljivom stranom selotejpa kojom ćemo blago prisloniti na deo sa kojeg želimo da uklonimo šljokice, u tom slučaju će i najsitnija čestica biti pokupljena bez kvarenja tena.

Kada se upotrebljavaju šljokice u šminkanju najvažnije je nakon završetka šminkanja na celo lice naprskati fiksing sprej. Dodatno učvršćuje šljokice i vezuje kompletnu šminku bez straha da će nam nakon izvesnog vremena spasti sa lica. Kako kažu stručnjaci, šljokice su osim za lice idealne i za telo ali tu već ne vladaju tako stroga pravila kao za šminkanje, pa možete pustiti mašti na volju.

BONUS VIDEO:Izvor: Objektiv.rs, aska.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar