Golf postaje PRESKUP za proizvodnju: Volkswagen odustaje od kultnog modela?

Kompanija radi na "osveženoj" verziji aktuelnog Golfa

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Volkswagen

Početkom 2021, Volkswagen je najavio naslednike Golfa, T-Roca, Tiguana i Passata, ali se čini da sudbina kompakt hečbeka nije sigurna.

Naime, novoimenovani izvršni direktor kompanije Tomas Šefer dao je intervju nemačkom listu Welt i otkrio da odluka o 9. generaciji Golfa još nije doneta.

“Možda nije vredan”

Šefer je preuzeo poziciju 1. aprila ove godine i vrlo je oprezan po pitanju sudbine kultnog modela zbog povećanih troškova razvoja ICE automobila (motori s unutrašnjim sagorevanjem).

Očekuje se da Euro 7 propisi zažive u narednim godinama, što će povećati cene ICE modela između 3.000 i 5.000 evra, prema Šeferu.

Volkswagen trenutno radi na “osveženoj” verziji aktuelnog Golfa, ali je sudbina Mk9 neizvesna, prenosi Motor1.

Šefer objašnjava da novi ICE model koji neće imati životni ciklus od sedam-osam godina “možda nije vredan” i dodaje da je izuzetno skupo projektovati Euro 7 vozila.

Najbolji scenario

Aktuelna generacija Golfa lansirana je 2019. i najverovatnije će dobiti redizajniranu verziju 2023/24, koja će se prodavati tri-četiri godine.

Potencijalni Golf Mk9 stigao bi 2027, što znači da bi njegov “nestanak” mogao da se poklopi s najavljenom zabranom ICE automobila u Evropi od 2035.

Šefer je najavio da će konačna odluka o Golfu 9 biti doneta u narednih 12 meseci.


BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar