Otkrivaju se TAJNE! Milo u panici zbog hapšenja Lazovića: Uvod u akciju protiv njegovih SARADNIKA (FOTO)

Zbog panike koja je zavladala u Đukanovićevoj stranci došlo do toga da on smekša stav prema Temeljom ugovoru sa SPC, navodi se

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA/BORIS PEJOVIC, libertas-press

Hapšenje policajca Petra Lazovića i istraga i raspisivanje poternice za njegovim kolegom Ljubom Milovićem, optuženim da su blisko sarađivali sa pripadnicima „kavačkog klana”, mogli bi da budu uvod u novu veliku akciju tokom koje bi na svetlost dana isplivali svi dokazi o povezanosti Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića i okorelih kriminalaca iz redova „kavčana”.

Ovo je saznanje do koga je došao portal borba.me, koji navodi da je zbog panike koja je zavladala u Đukanovićevoj stranci došlo do toga da predsednik Crne Gore smekša stav prema Temeljom ugovoru sa SPC i obaranju aktuelne vlade.

– Najviše razloga za paniku imaju pripadnici tzv. mojkovačkog klana. Očekuje se da se pojedini funkcioneri DPS ponude da budu svedoci-saradnici protiv svojih partijskih kolega da bi spasili sebe i istrgovali aboliciju za kriminal u koji su decenijama bili upleteni – tvrdi ovaj portal.

ULOGA SINA FUNKCIONERA VLADE

Kako navode, u transkriptima iz aplikacije Skaj, osim policijskih službenika Lazovića i Milovića, kao i sina Vesne Medenice, pominje se i sin nekada visokog funkcionera DPS i vlade.

– Njegova uloga se već ispituje, odnosno istražitelji proveravaju da li je on uključen u šverc kokaina. Reč je o osobi starosti između 35 i 40 godina, a krio se iza jednog od nadimaka u šifrovanoj aplikaciji Skaj – navodi portal borba.me. Stav o tome ko bi mogao da bude najvažniji šraf u demontiranju ovog kriminalnog klana izneo je i predsednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

– Hapšenje Petra Lazovića je posledica insistiranja zapadnih službi da se razbije crnogorski DPS narko-kartel, koji je postao pretnja nacionalnim interesima SAD. Na vrhu tog kartela su braća Đukanović i oni su spremni da žrtvuju sve da bi sačuvali svoje interese. Petar Lazović i njegov otac imaju dosta dokaza da su donovi kartela braća Đukanović. Sam Đukanović je u fazi pregovora sa stranim službama da obezbedi sebi imunitet od krivičnog gonjenja i mirno napusti vlast. Izdao je sve što se može izdati. Brak države i mafije počinje žurkama, pevanjem, kokainom, a završava se pucanjem i likvidacijama – naveo je Medojević, koji smatra da Lazoviću treba ponuditi status zaštićenog svedoka.

DOKAZ POVEZANOSTI

Fotografija na kojoj su Marko Miljković, policajac Nebojša Bukarin, Veljko Belivuk, Radoje Zvicer, Petar Lazović i Ljubo Milović

PRETRESI I REČI ADVOKATA

Službenik Agencije za nacionalnu bezbednost Petar Lazović, uhapšen tokom ponedeljka, saslušan je juče i određen mu je pritvor do 72 sata. Prema rečima njegovog advokata Nikole Martinovića, on je negirao sve što mu se stavlja na teret.

– Sam je došao u policiju, jer želi da se sve ispita, zato što je radio u skladu sa zakonom i bio deo najuspešnije policijske grupe, koja je dobila međunarodna priznanja – rekao je Martinović.

Lazović je uhapšen na osnovu materijala Evropola koji je dostavljen crnogorskim vlastima tokom prošle godine. U tim dokumentima navodi se da su Lazović i Milović članovi „kavačkog klana” i da su bili direktno umešani u šverc kokaina.

Juče je i njihov saradnik Radovan Pantović uhapšen na granici sa Albanijom.

Piše: EKIPA OBJEKTIVA

OVU I OSTALE AKTUELNE TEME MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 20. JUL

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar