“Zabraniti ovo Vučiću je SUROVA I NESHVATLJIVA mera”: Čuveni lovac na naciste o SRAMNOJ odluci Hrvatske

Zurof je naveo da pretpostavlja da je hrvatska vlada potpuno svesna činjenice da su najveći broj žrtava u Jasenovcu činili Srbi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ, EPA-EFE/FOCKE STRANGMANN, Shutterstock

Centar “Simon Vizental” pozvao je danas hrvatsku vladu da poništi odluku, kojom je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću zabranjeno da poseti koncentracioni logor Jasenovac.

U pismu, koje je direktor za istočnoevropske poslove centra “Simon Vizental”, istoričar Holokausta Efraim Zurof uputio hrvatskoj ambasadorki u Izraelu Veseli Mrđen Korać, ukazuje se na potencijalne negativne posledice takve odluke i upozorava da tako “surova i neshvatljiva mera” može samo da pogorša tenzije između Beograda i Zagreba”, navodi se u saopštenju ovog centra.

Zurof je u pismu naveo da pretpostavlja da je hrvatska vlada potpuno svesna činjenice da su najveći broj žrtava u Jasenovcu činili Srbi.

– Zabraniti predsedniku Srbije da oda poštu žrtvama je surova, neshvatljiva mera koja samo može da pogorša tenzije između Srbije i Hrvatske – navodi se u pismu Zurofa.

Zurof je zatražio od hrvatske ambasadorke u Izraelu da preda pismo odgovornim vlastima u Zagrebu i pozove ih da nađu način da isprave, kako je ocenio, “njihovu nemudru i nesrećnu odluku”.

BONUS VIDEO:Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar