Ne morate da idete kod frizera: Savršeni BALEJAŽ možete da napravite kod kuće, evo i kako

Najbolje bi bilo da vam neko u tome pomogne

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Otkako je ušla u trend, balejaž tehnika farbanja kose nije sišla sa trona.

Ono što balejaž čini toliko neodoljivim među ženama, jeste ta sličnost sa prirodnim presijavanjem kose na suncu i svežina koju gotovo uvek daje kosi.

Većina ljudi se za ovaj tretman obraća profesionalnim frizerima, što je svakako u redu, ali istina je da je izvođenje ove tehnike poprilično jednostavno. Ukoliko imate veštu ruku, ovu vrstu pramenova možete napraviti i sami kod kuće.

Prave, profesionalne preparate kojima frizeri izvode ovu tehniku, teško da ćete naći u slobodnoj prodaji po pristupačnim cenama. Možete se, međutim, odlučiti i za neke jeftinije, s tim da morate biti svesni da će i rezultat biti nešto drugačiji.

Ono što definitivno možete naći u svakoj bolje opremljenoj drogeriji su boje i premazi za balejaž, a pored toga, potrebne su vam samo četkica za farbanje i providna folija. Uz to, računajte da ćete morati da izdvojite minimum sat vremena.

Balejaž je donekle i slobodna tehnika, pa postoji više načina na koje možete da postignete željeni rezultat. Preporuka je da ne radite to sasvim sami, već uz pomoć prijatelja ili nekoga iz kuće.

Foto: Shutterstock

Postupak:

Kosu prvo lepo očešljajte i podignite, kao kada biste vezali konjski rep. Kosu možete i da pričvrstite na vrhu glave. Neka ostane samo zadnji red, koji treba da razdvojite na dva dela.

Kada razdvojite kosu, jedan deo uhvatite pri kraju, praveći trougao (kada uhvatite prstima vrh odvojenog dela kose, dobijate oblik trougla). Zatim uzmite četkicu, umočite je u farbu i pređite preko vlasi, od korena do vrhova. Umotajte pramen u foliju i ostavite ga da primi boju.

Isti postupak ponovite i sa sledećim delom. Polako otpuštajući jedan po jedan sloj pokupljene kose, s tim što ne treba da razdvojite pramenove, već od celog reda pravite trougao i farbate ga po istom principu. Svaki red kose umotajte u foliju.

Na uputstvu preparata koji ste kupili za farbanje, stoji koliko je potrebno da farba odstoji na kosi. Dobro isperite kosu od farbe, ali nemojte još da je sušite. Zatim je potrebno da nanesete preliv kome je cilj da umanji žuti pigment i da pruži kosi još prirodniji izgled.

Nakon tretmana, operite kosu šamponom koji ne sadrži sulfate, pa ostavite kosu da se prirodno osuši.

BONUS VIDEO:Izvor: Objektiv.rs, frizuromanija.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar