Instagram “udara” na TikTok: Svaki video postaje Reels, evo šta to znači za korisnike (FOTO)

Platforma kompanije Meta već je započela testiranje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Instagram ulaže velike napore da konkuriše TikToku. Nedavno smo pisali o promeni naslovne strane (feed), koja se nije dojmila brojnim korisnicima, a sada stižu nove informacije.

Metina platforma započela je testiranje opcije da svaki video automatski postaje Reels! Ako koristite Instagram znate o čemu govorimo, a svakako više možete OVDE pročitati.

Šta se menja?

Predstavnici kompanije Marka Zakerberga potvrdili su testiranja, uz objašnjenje da žele da “pojednostave i unaprede video-sadržaj”, prenosi Tech Crunch.

Pre godinu dana, najavljeno je da platforma za šerovanje fotografija proširuje mogućnosti i planira fokus na kreatore, video-zapise, šoping i razmenu poruka.

“Skrinšot” objavljen na Twitteru potvrđuje ovakav stav i objašnjava šta korisnici mogu da očekuju u budućnosti:

Dakle, ukoliko je vaš nalog javan ubuduće će svaki postavljeni video biti pretvoren u Reels i dostupan svima.

U slučaju privatnog profila, sadržaj će videti samo pratioci.

Takođe, svako može da iskoristi vaš Reels i remiksuje ga s drugim materijalom (ako ne aktivirate zabranu u podešavanjima).

Novi izazovi

Nije poznato da li će Instagram organizovati testiranje na većem uzorku korisnika, kao što je činio ranije. Ukoliko promena zaživi može doneti nove izazove za Metine inženjere.

Recimo, kako će horizontalni snimci izgledati u (vertikalnom) Reels formatu, ili kako će promena uticati na postojeće zapise na platformi.

Prema poslednjim podacima, korisnici provode više od 20% vremena na platformi gledajući upravo Reels, pa je fokus kompanije sasvim jasan.


BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar