Kada govorimo o plodovima prirode, dinje su, uz lubenice, glavni simbol leta.
Mnogi uživaju u njenom nežnom mirisu, sočnosti i slatkom ukusu koji prosto poziva da uzmete još jedan komadić.
Predstavljamo vam još jedan način da iskoristite ovaj dar prirode.
– dinja, 1 kg
– šećer, 1,2 kg
– limun, 1 komad
– vanilin šećer, 1 kesica
– krečna voda, po potrebi
Priprema:
Kako bi vam slatko uspelo, potrebno je da odaberete dinju koja nije prezrela. Ogulite je, očistite od semenki i isecite na valičinu zalogaja. Nakon toga, ostavite komadiće da odstoje u krečnoj vodi.
Posle nekog vremena operite voće u nekoliko voda. Sipajte vodu u veći lonac, iscedite limun i uključite da se greje. Komadiće dinje spustite u vodu onda kad baci ključ.
Ostavite sve da ključa 5 minuta, pa izvadite dinje, ocedite ih i stavite u drugu šerpu, nalijte vodu, uspite šaku šećera i vanilin šećer. Kada voda proključa, skinite šerpu sa šporeta i ostavite je da prenoće.
Sutradan ocedite, pa skuvajte kilogram šećera sa dve čaše vode i isceđenim limunom. U to dodajte dinje i kuvajte, kao i svako drugo slatko.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)