Slučaj Radulović: Najavljivan kao projekat od 10.000.000, a odlazi u klub za koji mnogi nisu čuli!

Da li je ovo ispravan potez uprave i trenera pokazaće nam predstojeća sezona

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Starsport

Interesantan prelazni rok na “Marakani” i dalje traje.

Nakon dolazaka Krisa Kangve i Osmana Bukarija, na red su došli i odlasci – doduše, u pitanju su pozajmice, ali će jedna od njih izazvati mnogo polemike među navijačima srpskog šampiona.

Andrija Radulović će narednu sezonu provesti u taboru novog superligaša Mladosti iz Novog Sada, iako je bilo govorkanja da bi upravo on mogao da bude zamena za Milana Rodića.

Ipak, kao i sezonama unazad, pomenuti Rodić i dalje neće imati dostojnu zamenu, pa će u slučaju njegovog odmaranja kraj leve aut linije igrati Gobeljić ili Eraković.

Pomalo nelogični potezi uprave i trenera Stankovića daju za pravo crveno-belim pristalicama da glasno negoduju i upitaju se zbog čega dete kluba ne bi mogao da sakupi petnaestak utakmica po sezoni i sačuva svežinu Milana Rodića pred neke važne mečeve.

Naravno, odgovor će se tražiti u tome da mladim igračima trebaju minuti u seniorskom fudbalu, međutim, poslednjih godina od “bonusa” jedino je iskočio Strahinja Eraković, koji se nametnuo kao dostojni naslednik Aleksandra Dragovića.

Podatak koji “para uši” navijačima je taj da su retki igrači iz omladinske škole dobili veću minutažu iako se čelnici kluba “busaju” u grudi kada se govori o biserima i novim nadama crveno-belog šampiona, ali kada treba da budu na terenu i čak im budu oproštene greške koje su plod neiskustva, to se ne dogodi.

Ipak, legitimni alibi mogu da budu fenomenalni rezultati kluba i apsolutna dominacija u srpskom fudbalu, dok se istorija u Evropi piše sa znatnom iskusnijim igračima i proverenim snagama.

Foto: Starsport

U slučaju Andrije Radulovića, sve je počelo veoma bajkovito.

Debi na “Marakani”, pogodak sa bele tačke i trk u zagrljaj Dejanu Stankoviću, zatim nastup u Večitom derbiju, a onda – kraj.

Doduše, postojali su sukobi na relaciji Igor Kojić – klub, kada Radulović nije hteo da ide na pozajmicu, pa se njegova karijera naglo srozala i izgubio je čitavu sezonu. Nakon toga se desila mononukleoza i novo mirovanje od lopte, a potom je u Grafičaru nagovestio potencijal i pokazao da nije zaboravio da igra fudbal.

Zimus je vraćen u prvi tim i odmah je bila pokrenuta priča oko toga da bude “spušten” na poziciju levog beka i tako bude nenadano pojačanje, međutim, ni od toga nije bilo ništa, pa je prethodne polusezone odigrao svega nekoliko minuta u Superligi.

Videćemo kako će se snaći u taboru Mladosti narednih meseci, ali nije lako “namestiti” glavu na korak unazad, pošto su pre godinu i po dana emisari velikih klubova poput Milana “drešili” kesu za njegov potpis.

Da li je ovo ispravan potez uprave i trenera pokazaće nam predstojeća sezona, a Radulović bi u slučaju dobrih partija mogao da svoj trud naplati konačnim povratkom na “Marakanu“, gde bi se skrasio i pokazao da nije fudbaler za pozajmice.

Piše: Nikola Husein

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar