Sastojci (za 1 osobu):
30 g rukole
30 g suvih šljiva
30 g suvih smokvi
30 g suvih kajsija
20 g brusnica
125 g mocarela sira
50 g Zlatiborac goveđe pršute
2 kašike maslinovog ulja
1 kašika bagremovog meda
½ kašike suncokretovog ulja
Način pripreme:
Mocarelu pažljivo obmotati Zlatiborac goveđom pršutom.
U manjoj činiji pomešati med i maslinovo ulje i sjediniti sastojke.
Oprati rukolu i aranžirati je na tanjiru. Po tanjiru rasporediti i naseckano suvo voće. Sve preliti pripremljenim dresingom od maslinovog ulja i meda.
Na malo ulja, sa svih strana propržiti formiranu mocarelu i pršutu. Kada mocarela počne da se topi, servirati je na rukoli i suvom voću.
BONUS VIDEO:
Izvor: Zlatiborac
Komentari (0)