Mocarela u Zlatiborac goveđoj pršuti

U manjoj činiji pomešati med i maslinovo ulje i sjediniti sastojke

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Zlatiborac

Sastojci (za 1 osobu):

30 g rukole
30 g suvih šljiva
30 g suvih smokvi
30 g suvih kajsija
20 g brusnica
125 g mocarela sira
50 g Zlatiborac goveđe pršute
2 kašike maslinovog ulja
1 kašika bagremovog meda
½ kašike suncokretovog ulja

Način pripreme:

Mocarelu pažljivo obmotati Zlatiborac goveđom pršutom.

U manjoj činiji pomešati med i maslinovo ulje i sjediniti sastojke.

Oprati rukolu i aranžirati je na tanjiru. Po tanjiru rasporediti i naseckano suvo voće. Sve preliti pripremljenim dresingom od maslinovog ulja i meda.

Na malo ulja, sa svih strana propržiti formiranu mocarelu i pršutu. Kada mocarela počne da se topi, servirati je na rukoli i suvom voću.

BONUS VIDEO:

Izvor: Zlatiborac

Izvor: Zlatiborac

Komentari (0)

Ostavite komentar

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!