Sastojci:
Bamije 70g
Paradajz 70g
Paprike 70g
Plavi patlidžan 70g
Belanca 2 kom
Sudžuk 150g
Crveni luk 70g
Vranac 1dcl
Suncokretovo ulje 3ml
Zreliji kravlji sir 60g
Priprema:
Stavite vodu da prokuva, odvojite belance i posolite. Uzmite malo vode u kutlaču, sipajte u nju belance, pa kutlaču sasvim polako uronite u vrijuću vodu. Ostavite 6 minuta da se belance tvrdo skuva u komadu. Izvadite i iseckajte na štapiće (0,5×0,5x4cm).
“Zlatiborac sudžuk” u komadu propržiti sa svih strana na malo suncokretovog ulja, da uhvati koricu. Sklonite sudžuk, pa na istoj masnoći pržite: bamije, luk isečen na sitnije kriške, papriku, plavi patlidžan i paradajz štapiće iseckane na iste štapiće kao belance.
Kad sve omekša, ulijte dobar, makedonski vranac i ubacite sudžuk seckan na kocke (2,5cm). Krčkajte na tihoj vatri 5 minuta ili dok se vino ne redukuje na polovinu. Pomešajte sa seckanim belancetom i stavite u posebnu posudu za pečenje u rerni. Odozgo narendajte sir i zapecite 7 minuta na 200 stepeni.
Izvor: Zlatiborac
BONUS VIDEO:
Komentari (0)