Састојци:
Бамије 70г
Парадајз 70г
Паприке 70г
Плави патлиџан 70г
Беланца 2 ком
Суџук 150г
Црвени лук 70г
Вранац 1дцл
Сунцокретово уље 3мл
Зрелији крављи сир 60г
Припрема:
Ставите воду да прокува, одвојите беланце и посолите. Узмите мало воде у кутлачу, сипајте у њу беланце, па кутлачу сасвим полако уроните у вријућу воду. Оставите 6 минута да се беланце тврдо скува у комаду. Извадите и исецкајте на штапиће (0,5×0,5x4цм).
“Златиборац суџук” у комаду пропржити са свих страна на мало сунцокретовог уља, да ухвати корицу. Склоните суџук, па на истој масноћи пржите: бамије, лук исечен на ситније кришке, паприку, плави патлиџан и парадајз штапиће исецкане на исте штапиће као беланце.
Кад све омекша, улијте добар, македонски вранац и убаците суџук сецкан на коцке (2,5цм). Крчкајте на тихој ватри 5 минута или док се вино не редукује на половину. Помешајте са сецканим беланцетом и ставите у посебну посуду за печење у рерни. Одозго нарендајте сир и запеците 7 минута на 200 степени.
Извор: Златиборац
БОНУС ВИДЕО:
Коментари (0)