“Bio sam na ivici INFARKTA”: Oglasio se otac malog Radenka nakon PRESUDE doktoru, evo šta kaže o kazni

Dr Bojanić bio je višegodišnji sudski veštak, jako poznat i ugledan lekar, višegodišnji rukovodilac i aktivan u političkom životu grada

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/YouTube

– Ne mogu i dalje da dođem sebi – izjavio je Milan Nikodinović, otac dečaka Radenka (8) iz sela Kozjaka, kod Loznice koji je preminuo od sepse 2016. godine, nakon današnjeg izricanja presude lozničkom lekaru dr Dobrivoju Bojaniću.

Dr Dobrivoje Bojanić, ortoped iz Opšte bolnice u Loznici, gde je godinama bio načelnik Ortopedskog odeljenja, osuđen je nepravosnažno na tri godine zatvora i dobio je zabranu pet godina bavljenja lekarskim poslom.

Dr Bojanić je, u međuvremenu, i od Lekarske komore, dobio kaznu bavljenja ortopedijom dve godine, koja mu je prošla, ali ga uprava ustanove nije vratila na Odeljenje ortopedije, već je raspoređen da obavlja poslove statistike, što i danas radi. Dva lekara iz Beograda, koji su bili optuženi u ovom predmetu, su oslobođeni.

– Slušajući sve ono u samoj završnici suđenja, a posebno priču osuđenog lekara, mislim da sam bio na ivici infarkta ili šloga. Sve me vratilo, brzinom svetlosti, na tragediju, na gubitak mog mezimca, tog lepog i pametnog deteta, miljenika čitavog kraja, koji ga, i danas, sa nama oplakuje, a zajedno smo se borili za pravdu, od samog početka. Razumem da se neko brani, ali ne tako da izmišlja i nanosi novi bol nama koji nikada ne možemo da prežalimo našeg Radenka. Kazna je blaga. Kao oštećeni očekujemo da se OJT obavezno žali. Utrvrđena je odgovornost, dakle, za smrt deteta, pa i kazna mora da bite u skladu sa tim. Ovo je blaga kazna i teško mi je da mi, čini mi se, ne može biti teže – priča Milan Nikodinović.

Pokušali smo da čujemo i dr Bojanića, koji se, u dva navrata, nije javljao na naš njemu, inače, poznati broj. U ovom predmetu izuzeo se i sud i tužilaštvo u Loznici na opšte zaprešćenje javnosti i stručne javnosti. Dr Bojanić je, u delu postupka, saslušavan u OJT u Loznici, u ovdašnjoj palati pravde, gde je obezbeđenje pokazalo veliku servilnost prema njemu, kako ne bi izašao pred novinare i prijateljski su ga ispratili na sporedna vrata. Među kojekakvim izgovorima za izuzimanje, jedan loznički delilac pravde se izvukao da ne sudi, tako što je napisao da je „jednom sa dr Bojanićem pio kafu“!?

Dr Bojanić bio je višegodišnji sudski veštak, jako poznat i ugledan lekar, višegodišnji rukovodilac i aktivan u političkom životu grada.

OJT čeka odluku

Aleksandar Protić, osnovni javni tužilac u Šapcu, rekao nam je da sudsku odluku, koja se odnosi na smrt dečaka Radenka Nikodinovića, još nisu dobili. Kad je dobiju, kako kaže, nakon svih potrebnih sagledavanja, odlučiće kako će da postupe u predmetu u kom je jedan lekar osuđen, a dvojica oslobođena. OJT u Šapcu je, inače, krajnje profesionalno, savesno i odgovorno postupio u ovom delikatnom predmetu.

BONUS VIDEO: 



Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar