Ne dozvolite da vas drže u REZERVI: Jasni znakovi da se neko druži sa vama samo kada nema s kim drugim

Sve je više lažnih prijateljstava

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Dmitriy Shironosov / Panthermedia / Profimedia

Čini se da živimo u vremenu lažnih i površnih odnosa i prijateljstava.

Sve češće možete čuti druge ljude kako kažu da su izdati ili prevareni od strane ljudi sa kojima su se družili ili koje su čak smatrali prijateljima.

Ponekad se to zaista teško uočava. Vi verujete da ste sa nekim dobri i bliski, a on provodi vreme sa vama samo kada nema sa kim drugim. Uvek ste mu rezervni plan i, da može da bira, pre bi proveo vreme sa nekim drugim nego sa vama.

Po ovim obrascima ponašanja ćete najlakše uočiti da se neko i ne trudi da sagleda sve vaše kvalitete i dobre osobine, već da provodi vreme sa vama samo kada nema sa kim drugim.

Pojavljuje se samo kada mu/joj nešto treba

Svi imamo u životu nekoga sa kim se ne čujemo po nekoliko nedelja, a onda se ta osoba najednom seti nas i, gle čuda, upravo tada joj je nešto potrebno ili se nalazi u problemu. Sasvim je u redu da se nekome nađete kao prva pomoć, ali nikako nije lepo da vas neko zove samo kada ste mu potrebni.

Foto: Shutterstock

Beskrajni monolozi

Da, svi znate i tu osobu koja vas pozove da vas pita kako ste, a onda se vaš razgovor pretvori u njen beskrajni monolog o njenim problemima, ili još gore, njenim uspesima u proteklom vremenu. Prijateljstvo je stvar uzajamnog davanja i primanja, kao i svaki drugi odnos, a osnova svakog druženja je smisleni i prijatni dijalog.

Onoliko koliko je osoba spremna da priča o sebi, treba da bude spremna i da sasluša sagovornika, u ovom slučaju vas.

Nije tu kada vam je potreban/na

Kada nekog zovete, jer ste se našli u problemu, a on ne želi ili nema vremena da dođe i bude pored vas, ili čak nema ni vremena da razgovara, ili vas sutradan posle tog razgovora ne zove da pita kako ste, siguran je znak da ste na spisku rezervnih ljudi.

Foto: Shutterstock

Zove vas kada mu/joj propadnu planovi

Možda vam se desilo i to da vas drug ili drugarica pozovu na piće ili večeru i kažu kako su se iznenada javili jer im je propao neki plan, poput viđanja sa drugom osobom ili odlaska na dejt.

Razmislite dobro da li vam je potreban neko ko će vas zvati samo da bi upotpunio svoje vreme i da trud oko šminke ili autfita ne bi bio uzaludan.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, wannabemagazin.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar