Alimpijević pravo u metu: Obradoviću veliko hvala na povratku, Radonjić nedostižan! (FOTO)

Podelio je svoje utiske

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Srpski stručnjak Dušan Alimpijević koji je napravio čuda sa Bursom u Evrokupu gostovao je u emisiji “U obruču”, i tom prilikom je prokomentarisao finalnu seriju ABA lige u kojoj Crvena zvezda ima prednost od 2:0 protiv Partizana.

On je istakao da su dve stvari najbitnije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Dve najupečatljivije stvari i pre početka ove serije je to što sa obe strane imamo dva zaista neverovatna trenera. Sa jedne strane imamo Željka Obradovića najboljeg trenera u istoriji evropske košaarke koji nije oplemenio samo ovu ligu svojim dolaskom nego i državu. Moj lični stav je da svi treba da mu budemo zahvalni na njegovom povratku jer se i na ABA ligu sa Željkom Obradovićem u njoj drugačije gleda – istakao je srpski stručnjak.

Potom se dotakao i Dejana Radonjića.

– Sa druge strane imate najtrofejnijeg trenera u istoriji ABA lige, teško da će ga ikada iko prestići. Radonjić koji radi fantastičan posao u Zvezdi sve ove godine. Imate dva trenerska pečata koja su očigledna na obe ekipe. Ja moram da priznam da zaista uživam u ovoj njihovoj košarci, tvrdoj košarci koja zapravo pripada finalu – objasnio je trener Burse.

Foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

Druga značajna stvar za njega je što mnogo domaćih igrača dobija priliku, što nije slučaj i u drugim ligama.

– Drugo je što sam zaista srećan kao Srbin, kao čovek sa Balkana koji ima tu privilegiju da vidi toliko domaćih igrača sa obe strane, da li na parketu ili kao rezerve. Ali kad poredite sa turskim plejofom dešava se da imate devet ili deset stranih igrača u obe petorke sa obe strane – prokomentarisao je on.

Istakao je kako je prednost Crvene zvezde to što ima iskustvo u ovakvim mečevima.

– Crvena zvezda kao ekipa koja je ove godine igrala Evroligu i igrala je neke fantastične utakmice u Evroligi ima tu rutinu igranja u ovakvim utakmicama. Oni kad dođu u ovakve situacije vidi se to iskustvo, a tu je jedna od glavnih stvari vraćanje tih vrhunskih domaćih igrača sa iskustvom osvajanja trofeja na najvišem mogućem nivou. Vidi se ta neka zaista dobra hemija među njima – zaključio je Alimpijević.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Na kraju je konstatovao kako Partizan ima jako mlad tim koji je bolji svakog dana.

– Sa druge strane imate Partizan sa mladim fantastičnim timom sa vrhunskim potencijalom kome je sigurno jako teško da isprate ono što Željko traži od njih. Ali vidi se ogromna razlika iz perioda kada smo mi igrali sa njima, a kamoli sa početak – dodao je najbolji trener Evrokupa.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar