Omiljena zabava vaše ćerke je veoma štetna: Zbog čega nikada ne treba da LAKIRATE nokte devojčicama

Ipak su previše male za to

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Devojčice od malih nogu ugledaju na majke, pa tako često oponašaju mamino šminkanje ili lakiranje noktiju.

Ovo je, uistinu, beskrajno simpatično i mnogi roditelji kada to vide, želećiu da usreće svoje male princeze, nalakiraju im nokte ili ih malo našminkaju.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ukoliko se to desi jednom, nema ničeg strašnog. Ipak, ako to postane svakodnevna igra male radoznale devojčice, može doći do problema.

Nema potrebe preterano govoriti o tome koliko je jaka šminka štetna za osetljivu dečiju kožu, a to verovatno znate i sami. Sa druge strane, možda vam nije palo na pamet to koliko je lak za nokte štetan za male devojčice.

Lakovi za nokte sadrže veliki broj štetnih hemikalija koje mogu da dovedu do dehidratacije i listanja noktiju, alergijskog kontaktnog dermatitisa i promene prirodne boje noktiju. Korišćenje sredstva za kasnije skidanje laka, može da dovede i do pojave iritativnog dermatitisa.

Foto: Shutterstock

Nedavna istraživanja su otkrila i da da određeni alergeni u lakovima za nokte mogu da predstavlaju veliki rizik za decu. Najbolje bi bilo da se ti alergeni i preparati koji ih sadrže, drže podalje od dečijih ruku.

Isto tako, ako u nekoj specijalnoj prilici nalakirate nokte svojoj ćerki, kasnije nemojte koristiti aceton za skidanje noktiju. U pitanju je izuztetno jak preparat koji može da ošteti nokatnu ploču.

BONUS VIDEO:Izvor: Objektiv.rs, yumama.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar