DUBROVNIK: Od 15 novoobolelih, čak 12 je iz staračkog doma u Pločama

"Neko od osoblja ili zdravstvenih radnika uneo je virus u starački dom", saopštili su zvaničnici

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Dubrovnik koronavirus
Foto: Printscreen/You Tube

Dubrovački štab za suzbijanje širenja koronavirusa saopštio je danas da je registrovano još 15 novoobolelih i da je virus ušao i u starački dom u gradu, prenosi Index.hr.

Od 15 novoobolelih, čak 12 je iz staračkog doma u Pločama. “Neko od osoblja ili od zdravstvenih radnika uneo je virus u starački dom. Danas testiramo sve u kontaktu sa bolesnima, 16 ili 17 ljudi koji su bili u kontaktu sa njima. Ako je potrebno, mi ćemo dodatno testirati. Ne možemo znati ko nosi ili ne nosi zaštitnu opremu”, saopštili su zvaničnici, a  prenosi Index.hr.

Županijski načelnik Joško Čebalo rekao je da je od početka testiranja do analize poslato 702 uzorka, a 48 čeka rezultate. “Teški dani su pred nama”, zaključio je Čebalo.

Direktor dubrovačke bolnice dr Marijo Bekić rekao je da je 31 pacijent hospitaliziran. “Za sada je situacija pod kontrolom. To je ono što smo očekivali” rekao je Bekić.

Postoji pet bolničkih lekara i deset medicinskih sestara u samoizolaciji, sa jednim članom nemedicinskog osoblja. Ranije su jedan lekar i medicinska sestra bili pozitivni. U studentskom domu u Dubrovniku nalaze se dve osobe u karantinu. Trenutno je 382 osobe u samoizolaciji.

Šef dubrovačko-neretvanske policijske uprave Ivan Pavličević rekao je da su tokom vikenda i zaraženi i svi u samoizolaciji bili pod strogom kontrolom.

11 NOVOOBOLELIH u Republici Srpskoj: Do sada se oporavilo 110 pacijenata!

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Index.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar