“Političari oteli Novaku prvo mesto”: Nikad veći bes zbog onoga što dušmani upravo rade Đokoviću (FOTO)

"Zamislite da osvoji Rolan Garos i Vimbldon, a Medvedev koji ništa nije igrao postane prvi", kaže jedan korisnik Tvitera

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Starsrport/Serbia Open

Neverovatna odluka Vimbldona da zabrani učešće na turniru ruskim i beloruskim predstavnicima donela je u petak veče velike probleme tenisu, kada su ATP i WTA, kao odgovor, odlučili da ne dodeljuju bodove za treći “grend slem” u sezoni.

Na taj način su najviše “pogodili” Novaka Đokovića koji će, kao aktuelni osvajač, izgubiti 2.000 bodova i prvo mesto na rang listi. Pogođeni su i ljubitelji tenisa koiji su na društvenim mrežama ovaj potez videli kao još jedno mešanje politike i sporta. Najviše se ističe da je ova situacija veoma slična s onim što se Novaku dogodilo u Melburnu kada mu nisu dali da igra na Australijan openu, te su ga u međuvremenu deportovali.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Politika je ove godine oduzela Đokoviću 4.000 bodova – piše jedan korisnik “mreža”.

Drugi kažu sledeće:

– Dakle, Vimbldon zabranjuje Ruse, što dovodi do toga da ATP/WTA ne dozvoljavaju igračima da zadrže poene. A što ironično dovodi do toga da će Medvedev biti broj jedan iako nije ni igrao. Pogodite koga tačno ovo boli? Naravno, Novaka.

– Ne kažnjavaju oni Vimbldon, već Novaka. Zamislite da osvoji Rolan Garos i Vimbldon i izgubi prvo mesto od Medvedeva koji ove godine nije ništa osvojio.

Novakovi najveći rivali na ATP listi Danil Medvedev i Aleksander Zverev, 2021. godine učešće na Vimbldonu završili su u četvrtoj rundi, što znači da će se njima oduzeto biti samo po 180 bodova.

Grčki as Stefanos Cicipas je prošao još bolje od prethodne dvojice. Njemu će biti oduzeto samo deset (da, DESET) poena, s obzirom da je prošle godine eliminisan već u prvoj rundi. Karlos Alkaraz će izgubiti 45, koliko je osvojio 2021. godine plasmanom u drugo kolo.

Bonus video:



Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar