Po toplom majskom vremenu, najviše vam prijaju lagani obroci, a još ako radite na tome da doterate svoju figuru do leta, onda su ova tri jela pravi izbor za vas.
Brzo se spremaju, pa nećete provoditi sate kraj šporeta. Uz to, spremaju se od sastojaka koje možete nabaviti svuda.
Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Pohovane tikvice
Sastojci:
– tikvice srednje veličine, 2 komada
– jaja, 2 komada
– brašno
– so, 1 kašičica
Priprema
Tikvice očistite pa ih isecite po dužini. Zatim ih posoliti, pa protrljati rukama da se so jednako rasporedi. Ostavite ih da odstoje 10 minuta.
Svaku krišku uvaljajte u brašno, pa u umućena i posoljena jaja, pa ponovo u brašno. Pržite u zagrejanom ulju, pa ređajtena papirni ubrus koji će upiti višak masti.
Zelena čorba
Sastojci:
– voda, 1 l
– keleraba, 2 komada podeljena na listove
– lišće cvekle
– šolja seckanog spanaća
– crni luk, 2 glavice
– veza peršuna
– so i biber po ukusu
Priprema
Sav pomenuti zeleniš dobro operite, a crni luk iseckajte što sitnije, pa sve zajedno propržite na malo ulja u dubokoj šerpi. Nakon toga nalijte vodu.
Dodajte so i biber pa kuvajte 20 minuta. Kada se skuva, štapnim mikserom sameljite listove u šerpi, kako bi jelo dobilo kremastu teksturu.
Kašika pavlake će učiniti ukus ove čorbe još lepšim.
Prolećna pasta
Sastojci:
– pakovanje špageta
– nekoliko listova slanine
– pola glavice crnog luka
– paprika (žuta ili crvena), 1 komad
– ljuta papričica, 1 komad
– sok od pola limuna
– paradajz, 1 komad
– kašika peršuna
– parmezan, 2 kašike
– maslinovo ulje po ukusu
Priprema:
Luk, slainu, papriku, ljutu papričicu, paradajz i peršun isecite sitno, pa ostavite sa strane. Špagete stavite da se kuvaju.
Zagrejte u tiganju maslinovo ulje na srednjoj vatri, pa propržite luk. Postepeno dodajte slaninu, pa povrće, uz povremeno mešanje.
Zatim ulijte kutlaču vode u kojoj se kuvaju špagete, pakad ispari, dodajte još malo.
Kad špagete budu gotove, prebacite ih kašikom za pastu u tiganj pa sve promešajte. DOdajte sok od limuna i peršun pa promešajte i ostavite još malo da se krčka. Na kraju sipajte parmezan i dobro promešajte.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)