Bolno priznanje Rafaela Nadala posle teškog poraza: Da li je ovo najava kraja karijere?

Ima ozbiljne fizičke probleme

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Rafael Nadal je doživeo senzacionalan poraz od Denisa Šapovalova u osmini finala Rima, a nakon meča je pričao o svojoj povredi.

On je objasnio da je tokom duela imao strašnih problema i da je bol prevazilazio svaku granicu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– U pitanju je moje stopalo. To je sve. Ponovo stopalo, mnogo me je bolelo, to je to – rekao je Nadal i objasnio svoju agoniju:

– Nisam se povredio. Ja sam igrač koji živi s povredom. Nije ništa novo, to je već tu. Nažalost, teško mi je od dana do dana, da budem iskren. Čak i ovako, pokušavam naporno. Naravno, teško mi je ponekad da prihvatim situaciju. Može da bude frustrirajuće to što mnogih dana ne mogu da treniram na pravi način. Danas je sredinom drugog seta počelo, posle nisam mogao da igram kako treba.

Sa druge strane, Nadal nije želeo da ovom pričom baci senku na sjajnu igru Šapovalova.

– Ne želim da umanjim njegovu pobedu. Zaslužio je, pogotovo uzevši u obzir način na koji je izgubio od mene u Australiji i prošle godine ovde. Svaka mu čast.

Novinare je zanimalo kada do bola u stopalu dođe i da li postoji neka pravilnost.

–Ne, ne dolazi. Tu je sve vreme. Nekad više, nekad manje. Danas je bilo ludo. Ne znam, voleo bih da govorim o drugim stvarima, o tenisu, ali danas je tako kako je. Ne znam šta će biti za nedelju dana. Danas mi je bilo teško, čak iako imam iskustva s takvim stvarima. Počeo sam sjajno sezonu, povredio rebro, sada je teško sa stopalom… Teško mi je da treniram kako treba u nekoliko uzastopnih dana. Najteže mi je što sam osećao da krećem bolje da igram, počeo sam ovaj meč dobro, i trening i zagrevanje su bili bolji. Tužan sam zbog toga. Moram da prihvatim situaciju i da se borim. Ne mogu više da vam kažem – zaključio je Nadal, koji ima 35 godina i možda je ovim najavio kraj karijere, jer očigledno da njegovo telo više nije na zadovoljavajućem nivou i da ne bi bilo loše da razmisli u ovom pravcu.

– Definitivno će doći će dan kada će moja glava reći: dovoljno je! Tenis igram da bih bio srećan, ali ovaj bol oduzima tu sreću. I ne utiče samo na moj tenis, nego i na čitav moj život.

Bonus video:

Ogromno srce imaš Novače: Đoković porukom na kameri ganuo sve Srbe! (FOTO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar