Vučić u fabrici u Obrenovcu: “Samo oni koji budu učili i radili izdržaće konkurenciju” (FOTO+VIDEO)

Dodao je da je zadivljen i onim što je video u fabričkoj livnici i pogonu za mašinsku obradu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Aleksandar Vučić
TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas fabriku “Mei Ta Europe” u Bariču kod Obrenovca, gde je prisustvovao obuci za novozaposlene, kao i predavanju za učenike obrenovačke Tehničke škole, koja se organizuje u toj kompaniji.

“Bio sam pre nekoliko godina u Tel Avivu gde sam čuo da će se u budućnost ići i da će je imati samo one zemlje u kojim radnici budu učili, a učenici radili. Drugačije neće moći da izdrže konkurenciju i zato sam srećan što smo u mogućnosti da se bavimo duzalnim obrazovanjem i što postoji ovakva fabrika u obrenovačkoj opštini”, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom obilaska fabrike “MEI TA Europe” u Obrenovcu.

Vučić je obišao livnicu i pogon za mašinsku obradu posle čega je razgovarao sa učenicima Tehničke škole iz Obrenovca.

Njima je preneo da mu je jedan od najvećih svetskih lidera, Šimon Perez, jednom u razgovoru rekao da će budućnost imati samo oni u čijim zemljama radnici budu učili, a učenici budu radili, jer drugačije neće moći da izdrže tržište i konkurenciju, i neće moći da opstanu.

Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC

“Posebno sam srećan zbog mogućnosti da se bavimo dualnim obrazovanjem i porod bezbroj otpora. Srećan sam što postoji ovako jaka i moćna fabrika u Obrenovcu”, poručio je Vučić.

Dodao je da je zadivljen i onim što je video u fabričkoj livnici i pogonu za mašinsku obradu, jer je, kaže, potrebno da imamo obučene radnike, mlade koji mogu da napreduju.

 

 

 

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić u obilasku fabrike MEI TA Europe za proizvodnju delova za automobile i motore u Obrenovcu.

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) дана


“Ne može se bez teškog rada do dobrog života. A, moja molba je da budete posvećeni i da angazmanom i radom sve štio su u vas ulagali, vratite roditeljima i zemlji. A, mi kao država pomažemo koliko možemo”, rekao je Vučić.

Kompanija Mei Ta Europe se bavi proizvodnjom automobilskih delova, delova motora i opštih industrijskih delova.

Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Vučić je, tokom posete kineskoj fabrici Mei Ta u Obrenovcu, podsetio da su ljudi, pre pet godina, kada se počinjalo sa tom investciijom, bili u neverici, a danas u toj fabrici radi 3.000 ljude.

“Napadali su me novinari jedne tv kuće da u ugovoru piše da će biti 700 radnika, a da sam ja rekao 1.500. A danas ih je ne 1.500. već 3.000 radnika. Danas je 3.046 radnika u delu gde 50 godina nije bilo nijedne fabrike”, podvukao je Vučić.

On je podsetio da se mnogo čekalo na autoput kroz Obrenovac, da su selima ljudima čekali na kanalizaciju, a da je više od 250 miliona evra uloženo u obnovu te opštine posle poplava iz 2014. godine.

“Da sutra ne budem ništa, ko god da uđe u ovu fabriku – znaće da smo je mi izgradili, sa kineskom braćom”, rekao je Vučić.

On je zahvalio i kineskom predsedniku Si Ðinpingu na odnosu prema Srbiji i porčuo kineskim partnerima da ćemo Sija dočekati onako kako ga nijedna zemlja na svetu nije dočekala.

Posebno je, kaže, srećan što u fabrici Mei Ta rade i ljudi iz Lazarevca, Ub, Lajkovca, Valjeva, sa Čukarice i drugih mesta, a ne samo iz Obrenovca, jer su prepoznali priliku.

“Nama su potrebni dobri, vredni radnici, koji su prošli obuke koje se ovde ogranizuju, a oni će biti i najplaćeniji u budućnosti. Samo rad donosi rezultate, a ko misli da će s neba nešto da padne i da je država ćup iz kog može da se vadi – to ne postoji”, rekao je Vučić.

 

 

 

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Budućnost će imati samo oni u čijim zemljama radnici budu učili i u čijim zemljama đaci budu radili. Srećan sam i zadivljen onim što sam video, važno je da imamo mlade ljude koji žele da napreduju i da rade. Samo teškim radom se može doći do uspeha. Moja molba je da budete posvećeni, da svojim radom i angažmanom vratite svojim roditeljima sve što je vas uloženo, a samim tim vratićete i svojoj zemlji. Nema budućnosti za fabriku, ako nema vas koji radite.” – Predsednik Republike Vučić u obilasku fabrike MEI TA Europe za proizvodnju delova za automobile i motore u Obrenovcu.

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) дана


Fabirka ima saradnju sa opštinama Obranovac, Lazarevac, Lajkovav, Valjevo…

Vučić je fabriku posetio u pratnji predsednika Mei Ta grupe Ben Čena, ambasadorke Kine u Srbiji Čen Bo, predsednika opštine Obrenovac Miroslava Čučkovića i ministra prosvete Mladena Šarčevića, gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića, zamenika gradonačelnika Gorana Vesića.

Prva fabrika u Bariču kod Obrenovca otvorena je u aprilu 2017.godine, a druga u junu prošle godine.

Mei Ta je ukupno u dve fabrike u Obrenovcu uložila 150 miliona evra, a zapošljava 3.050 ljudi. Postoji potreba za novim zaposlenima i zato konstantno organizuju obuke za nove radnike.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar