Zaboravite na BOL prilikom češljanja: Super trik kako da ODMRSITE kosu bez čupanja i muke

Nikako nemojte da spavate sa vezanom kosom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Devojke koje imaju dugu kosu sasvim sigurno imaju problem sa čestim mršenjem.

To može predstavljati problem pogotovo u onim situacijama kada žurite, a kosa vam je u neredu i ne znate šta da uradite s njom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Takođe, u takvim situacijama sigurno ćete poželeti da uzmete češalj u ruke, ali tu nastaju problemi, jer češljevi samo bespotrebno čupaju kosu i ne mogu pravilno da je raščešljaju.

Ukoliko patite od večito zamršene kose, sve vam je jasno. I sigurno ste probali da popravite situaciju koristeći razna sredstva, a od pozitivnih rezultata nema ništa. Zbog toga ne bi bilo na odmet da isprobate neki od starih i proverenih trikova koji će vam sasvim sigurno pomoći da lako raščešljate zamršenu kosu.,

Češljajte se od vrha ka korenu. Jednom rukom obuhvatite deo kose tako da vrhovi ostanu slobodni i počnite da ih češljate. Kad ih odmrsite, polako popustite stisak i postepeno češljajte kosu sve do korena.

Foto: Shutterstock

Pored toga, postoje tvrdnje da led pomaže pri odmršavanju. Istrljajte kosu i koren kose kockicom leda, i tako bol prilikom češljanja svedite na minimum.

Budući da se kosa najčešće mrsi tokom spavanja, odolite želji da je zavežete na vrh glave, jer ćete tako samo pogoršati situaciju i možete se probuditi sa gomilom polomljenih vlasi. No, ono što možete da učinite je da je očešljate pre spavanja i da je nikako ne vezujete ni u rep, ni u punđu.

Stari domaćinski trik, ipak, glasi da treba da spavate na jastučnici od svile jer ona ne mrsi kosu.

Naravno, najbitnije je da uložite u kvalitetnu četku koja prilikom raščešljavanja neće čupati kosu i tako izazivati bol. Naravno, uvek možete da koristite kvalitetne maske za kosu koje će dlaku učiniti mekom, a možete i da pokušate da raščešljate kosu dok je još mokra i natopljena regeneratorom.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Lepota i Zdravlje

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar