Ovu KLETVU je navodno Tito rekao na SAMRTNOJ postelji: Reči su MONSTRUOZNE, a tiču se Srba

„Najveći sin naših naroda i narodnosti” za jugonostalgičare je i dalje predsednik kojeg teritorija od Vardara do Triglava više nikada neće iznedriti

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Svakog 4. maja već četiri decenije Кuću cveća posećuje ogroman broj ljudi kako bi oplakali smrt Josipa Broza Tita. „Najveći sin naših naroda i narodnosti” za jugonostalgičare je i dalje predsednik kojeg teritorija od Vardara do Triglava više nikada neće iznedriti. Za njih je on neprežaljeni lider, čijom se smrću završila era koju pamte po bezbrižnom i lepom životu.

Sve svoje državničke sposobnosti maršal Tito je demonstrirao za života, ali tajne o kojima se u ono vreme samo šuškalo odneo je sa sobom u grob. Misterioznost nedovršenih priča o Titu intrigira i posle toliko godina, pa one i dalje izazivaju veliku pažnju.

КLETVA BAČENA NA SRBE U POSLEDNJIM MINUTIMA 

Na bolesničkoj postelji u bolnici u Ljubljani Tito je 1980. navodno izgovorio proročke reči koje se smatraju njegovom kletvom za srpski narod.

– Po Jugoslaviji vam svako dobro bilo, od svakog iz sveta novce dobijali, a cveće i vence svojoj deci nosili, dok od mene sva zla zaboravili! Vatreno kolo igrali. Cigane dobili, iz aviona vam poklone bacali, stranci vam komande izdavali, vojsku nemali, dok od mene sva zla zaboravili, a u zvezde me kovali. Četrdeset godina se svi jadom napijali i mene prizivali! – monstruozne su reči koje je Tito navodno izrekao u poslednjim minutima svog života, a čije je „dejstvo” prestalo 2020. godine.

Piše: Goran Mitrović

Ostatak ove i ostale zanimljive priče pročitajte u sutrašnjem štampanom broju Objektiva

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (56)

  1. Задње речи су му биле да жели још једном да види белог коња. Пошто се Стане Доланц тада питао за све позову њега да уразуми омиљеног сина свог народа и народности. Када је Броз видео да улази Доланц у собу само је рекао једну реченицу. Рекао сам белог коња а не нилског.

    Odgovori

Ostavite komentar