Oglasila se Biljana Srbljanović zbog NAPADA na Konstraktu: Spisateljica dala jedan PREDLOG (FOTO)

Srpska predstavnica se našla na meti optužbi da podržava rusku invaziju na Ukrajinu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Biljana Srbljanović, dramska spisateljica i profesorka na Fakultetu dramskih umetnosti stala je u odbranu Ane Đurić Konstrakte, srpske predstavnice na Evroviziji, koja se našla na meti optužbi da podržava rusku invaziju na Ukrajinu, zbog fotografije, tačnije oblika stočića na koje su položena vaskršnja jaja i lavor.

Naime, nameštaj liči na latinično slovo “Z”, koje je postalo zabranjeno u mnogim zemljama Evrope zato što su ruska vojna vozila u Ukrajini označena tim znakom. Mnogi korisnici društvenih mreža su to shvatili kao provokaciju, iako se sama Konstrakta nije bavila politikom niti davala bilo kakve izjave na tu temu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Predlažem da navalimo na tumačenje simbolike portreta na uskršnjem jajetu samo što je to ipak malo komplikovanije od paranoje zbog tri daske ukoso ukucane, u narodu poznatije kao hoklica (Les Reines de France ne se remarient, point.) – napisala je Srbljanović.

Podsetimo, neki tviteraši su pisali da će se Srbiji ovo “obiti o glavu” na predstojećem muzičkom takmičenju:

“Kad vas izbace sa Evrovizije onda ćete da se udarate u glavu”, “E sad fino suspenzija”, “Isecite ove stolove ili brišite”, “Ovo je provokacija Evrope! Skroz bi bilo ok da nas ne prime na takmičenje!”, glasili su neki od komentara.

RTS je oštro osudila napade na srpsku predstavnicu.

– Radio Televizija Srbije oštro osuđuje neprimerene insinuacije nekih pojedinaca na društvenim mrežama da sto na fotografiji naše predstavnice na Pesmi Evrovizije, zbog toga što podseća na slovo „Z“, ujedno „predstavlja podršku ruskoj vojsci u ratu u Ukrajini“. Odlučno demantujemo bilo kakvu sličnu nameru i smatramo zlonamernim dovođenje u vezu naše predstavnice sa aktuelnom političkom situacijom u svetu. Stolovi na fotografiji se više od tri godine koriste za potrebe naših emisija, a u ovom slučaju su iskorišćeni za samo jedno fotografisanje – naveo je RTS u saopštenju, a detaljnije o tome čitajte klikom OVDE.

BONUS VIDEO



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar