Pesma “Ljuljaj me nežno” bila je namenjena ovoj PEVAČICI: Evo zašto je ODBILA Olivera Mandića

Marina Tucaković i Oliver Mandić napisali su ovaj veliki hit

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: E-Stock/M. Rafailović

Jedna od najpopularnijih pesama koje izvodi Oliver Mandić svakako je “Ljuljaj me nežno”. Malo je poznato da je ovu pesmu trebalo da izvodi Slađana Milošević, naša velika rok zvezda. Međutim, ona je odbila ovu pesmu jer nije zadovoljila njen muzički žanr tog perioda:

– Marina Tucaković je napisala tekst, a Oliver Mandić aranžman i ta pesma mi se i tada i danas mnogo dopada. Ali, da sam nakon “Seksi dame” snimila tu pesmu, moja karijera kakvu danas imam i koju sam želela, nikada se ne bi dogodila. Moram da nagovorim Olivera da snimimo duet, da je otpevamo zajedno – rekla je Slađana gostujući svojevremeno u emisiji na K1 televiziji.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Foto: Youtube/Printscreen/
Grand Magazin Tv Grand

Oliver Mandić se predstavio široj publici kroz TV emisiju “Beograd noću”, koja je emitovana uporedo sa izlaskom prvog albuma “Probaj me” 1981. godine. Emisija se sastojala od video-spotova za pesme sa ploče. Režiser je bio Stanko Crnobrnja, a kostime i Mandićev izgled osmislio je konceptualni umetnik Kosta Bunuševac.

Deo javnosti je bio ozbiljno isprovociran Mandićevim transvestizmom, ali je bez obzira na kontroverznost emisija dobila nagradu “nagrada grada Montrea” a potom i komercijalno objavljena na video-kaseti, što je bilo nesvakidašnje za tadašnju muzičku scenu.

Bio je pobednik prvog i drugog “Mesama”. Napisao je muziku za filmove “Nacionalna klasa” i “Poslednji krug u Monci”.Izvor: Objektiv.rs, najžena.rs

Komentari (1)

  1. Kakva forlirantkinja, ali zato je njen muzicki zanr zadovoljila pesma : "Miki, Miki veliki..... ha ha ha...... Najgore je kada zena ne prihvata starost i glumi ludilo a izgleda kao karikatura.

    Odgovori

Ostavite komentar