Korona zatvorila Odeljenje ortopedije u Paraćinu: Ima zaraženih među zaposlenima

U bolnici se sprovode mere dezinfekcije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/ Printscreen/ RTV Krusevac

U Opštoj bolnici u Paraćinu zatvoreno je Odeljenje ortopedije, nakon što je potvrđeno da među zaposlenima ima pozitivnih na koronavirus, objavljeno je danas na sajtu Skupštine opštine Paraćin.

“Zatvaranje odeljenja je preventivno i privremeno, a u bolnici se sprovode mere dezinfekcije. Sva druga odeljenja rade i normalno funkcionišu”, stoji na sajtu.

“Postoji manji broj zaraženih zdravstvenih radnika a jedna sestra i jedan lekar su upućeni na lečenje u Boegrad, a ostali su u kućnoj izolaciji i u stabilnom su stanju”, navodi se na sajtu.

U KC Vojvodina se leči 115 obolelih: Pet pacijenata na respiratoru, u izuzetno teškom stanju

 

Na sajtu stoji da Opšta bolnica, zahvaljujući Vladi Srbije i Ministarstvu zdravlja, “ima dovoljne količine kompletne zaštitne opreme”.

Bolesnici sa ortopedskim indikacijama šalju se na ortopediju Opšte bolnice u Jagodini, jer je ortopdesko odeljenje, iz istih razloga, zatvoreno i u Opštoj bolnici u Ćupriji.

Pripadnici Vojske Srbije (VS), obezbeđuju krug Opšte bolnice i Doma zdravlja u Paraćinu, prema odluci Vlade Srbije o vanrednom stanju i naredbi Ministarstva odbrane i Generalštaba VS.

U Paraćinu je, sa jučerašnjim danom, utvrđeno da je 31 osoba pozitivna na koronavirus.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar