Godinu dana od SMRTI Tozovca: Sve je dugovao JEDNOJ ženi, 20 godina proveo je pored nje (FOTO)

Pevač nas je napustio u 85. godini

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/Printscreen/RTS Kolo - Zvanični kanal

Pevač Predrag Živković Tozovac preminuo je pre tačno godinu dana.

Tozovac nas je napustio u svojoj 85. godini, a iza sebe je ostavio brojne pesme.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv

Tozovac je jednom prilikom govorio da je za sve u životu zahvalan ženi Emiliji koja je 20 godina mlađa i sa kojom je bio tri i po decenije do smrti.

– Moja žena, smem da kažem moja žena i sa pravom kažem žena zato što je prava žena i zato što sam sa njom bezmalo proveo pola života. Ona je veoma strpljiva, ona je dobra majka, dobar drug, ima i unuku, pa je i dobra bakica. Ali pre svega, meni je bila baš prijatelj i potpora u životu. Ja sam Vodolija, a ona ne može sama. Jednom sam sanjao da je umrla. Pa sam joj rekao, grleći njen sanduk, kukajući na glas u snu: “Zašto me ostavi, s kim ja sad da živim”. Pazite, to je najiskrenija rečenica koju u snu čovek kaže. Tako da sam joj tad najlepšu ljubavnu pesmu rekao – govorio je pre Tozovac.

Foto: Youtube/Printscreen/RTS Kolo – Zvanični kanal

– Prošao sam pola sveta, prošao sam muzički celi svet. Vrlo je teško. Čovek mora da bude i filozof i seljak i mehaničar i profesor ako je žensko i majka, ako je muško i otac i sve zajedno da sabere da postavi pitanje kako sam prošao kroz život. Pošto još nisam završio svoju priču, ne mogu da vam definitivno kažem kako sam prošao. Bilo je mnogo lepo, bilo je mnogo dobro, a bilo je i teško – govorio je on nekad.

Foto: Printscreen/instagram

Kroz svoju dugogodišnju karijeru čuveni Tozovac družio se s mnogima i pevao mnogim istaknutim ličnostima.

– Ja sam kafanski čovek, pre svega kafanu volim. Nekoliko prvih godina u Beogradu sam radio u Zemunu u ”Centralu”. Tamo sam brzo postao broj jedan Zemuna, bila su još dva-tri odlična muzičara. Zemun je u to vreme negovao romansu- govorio je Tozovac.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar