Udaljenost povećava STRAST između partnera: Četiri neočekivane prednosti veze na DALJINU

Istraživanje je pokazalo da su parovi koji su u vezi na daljinu srećniji od onih koji žive blizu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Kažu da udaljenost čini ljubav većom, ali svi koji su bili u dugoj vezi na daljinu znaju koliko je to teško. Od usamljenosti do izdvajanja novca za put, veza na daljinu dovodi do toga da mnogi parovi raskinu – a neki čak ni ne pokušavaju da budu u takvoj vezi.

Ali, možda bi trebalo da razmislite jer je jedno istraživanje otkrilo da, suprotno popularnom verovanju, veze na daljinu nisu uvek osuđene na propast. U studiji Univerziteta Kvins, istraživači su otkrili da mladi ljudi u vezi na daljinu ne prijavljuju niži kvalitet veze od onih parova koji su blizu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prema psihologi Emi Dargi, koja je vodila studiju, parovi koji žive daleko jedan od drugog, zapravo mogu mnogo bolje da funkcionišu u vezi. Studija je obuhvatila 474 žene i 243 muškaraca u vezi na daljinu, i 314 žena i 111 muškaraca koji žive blizu.

– Što je par bio udaljeniji, to im je bilo bolje u pogledu zadovoljstva, intimnosti i komunikacije – kaže Dargie. To znači da ovi parovi, iako su udaljeni, znaju kako veza na daljinu funkcioniše.

Dakle, koje su prednosti koje su parovi na daljinu istakli u ovom istraživanju?

1. Bolja komunikacija

Studija Univerziteta Kornel objavljena u Journal of Communication kaže da su parovi u vezama na daljinu kontaktirali jednu druge oko tri ili četiri puta dnevno. Ovaj stalni kontakt doveo je do jačih veza između partnera koji su živeli daleko jedan od drugog, u poređenju sa parovima na istoj lokaciji.

veza na daljinu
Foto: Shutterstock

2. Udaljenost podstiče seksualnu želju

Udaljenost između para takođe podstiče seksualnu želju. Čak i ako niste u vezi na daljinu, osećaj za udaljenost definitivno može dodati iskru strasti u vezi, sprečavajući da vaša dnevna rutina postane monotona.

Prema stručnjak za veze Kristen Marks, “veze na daljinu su malo lakše, barem zbog želje, percipiranog zadovoljstva i ne moraju se baviti svakodnevnim stvarima”. Naravno, nedostaje vam partner kada ga nema, ali ta ista bol može podstaći strast u vezi.

3. Više cene svog partnera

Kada ste u vezi sa nekim ko živi daleko, sklonite ste da odvojite više vremena za njega kada je blizu.

Foto: Shutterstock

To znači da se umesto da vam smeta svakodnevna rutina, kao što je plaćanje računa ili kućni poslovi, vi se fokusirate jedni na druge i na stvaranje lepih trenutaka.

4. Više su posvećeni jedni drugom

Parovi na daljinu više prihvataju ponašanje svog partnera i osećaju se kao da se zbližavaju, umesto da smao dele informacije. Iako se 30 odsto parova na daljinu viđa samo jednom mesečno, osećali su se povezanije i posvećenije jedno drugom.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, yourtango.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar