Ovakvog ROBOTA niste videli: Njegovo ime je Tom, obožava VRATOLOMIJE i da glumi Spajdermena (VIDEO)

Izrada sofisticirane mašine trajala je godinama

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pictorial Press Ltd / Alamy / Profimedia & Printscreen Youtube / Wired

Zamislite da najpoznatije likove iz Diznijevih filmova prenesete u stvarnost?! Takav je posao stručnjaka kompanije Walt Disney Imagineering koji primenjuju najrazličitije naučne discipline u svakodnevnom radu.

Jedan od njihovih poslednjih projekata, jeste izgradnja Spajdermen zabavnog parka u Kaliforniji, a glavna zvezda je, naravno, Marvelov simpatični junak.

Kad robot poleti

Inženjeri su odlučili da publici prikažu nešto nesvakidašnje i tako je nastao Tom, humanoidni robot-kaskader koji obožava vratolomije!

Izrada sofisticirane mašine trajala je godinama, a inženjeri su insistirali da pokreti robota budu prirodni, posebno kada ga lansiraju 20 metara u vazduh(!), poput filmskog Spajdermena.

Prototip je podrazumevao najobičniju “ciglu”, ispunjenu raznoraznim senzorima i žicama, a mukotrpan posao se višestruko isplatio.

Glavna zvezda

Glavna zvezda zabavnog parka je dobila ime po Tomu Holandu (naslovna slika), koji tumači Spajdermena i Pitera Parkera u Marvelovom serijalu.

U naredna dva priloga, videćete kako su inženjeri Walt Disney Imagineering napravili neverovatnog robota, a potom i deo predstave u Kaliforniji. Uživajte!

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs


BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar