Objektiv žreb za Mundijal: Izvukli smo rivale “orlovima”, ove dve reprezentacije su nam ostale dužne!

Nadamo da će na pravom žrebu u petak, sreća pogledati naše reprezentativce

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia / Wikipedia / Ilustracija

Sve je spremno za žreb grupne faze Mundijala u Kataru.

U petak od 18 časova, Srbija će saznati svoje rivale u grupama, a Objektiv je preko simulatora već održao izvlačenje i dobio više nego zanimljive grupe.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Naime, “orlovi” su smešteni u grupu H, gde će im rivali biti selekcije Argentine, SAD i Gane.

Foto: Printscreen

Zanimljivo, sa upravo ovim reprezentacijama se naša selekcija sretala u poslednje dve decenije i interesantno, protiv svih je nastupala pod različitim imenom.

Na Mundijalu 1998. godine u Francuskoj, tadašnja Jugoslavija je golom Slobodana Komljenovića slavila protiv SAD u meču poslednjeg kola grupne faze i tako izborila plasman u osminu finala, gde nas je nakon čuvene prečke Predraga Mijatovića, Holandija šokirala u poslednjem minutu i izbacila sa Svetskog prvenstva.

Zatim, osam godina kasnije u Nemačkoj, Srbija i Crna Gora se u drugom kolu susrela sa Argentinom i doživela bolan poraz od 6:0.

Izabranici Ilije Petkovića su se proveli kao “bosi po trnju”, a ovaj duel je upamćen po prvom golu tada golobradog Lionela Mesija na Svetskim prvenstvima.

Pomenuti šampionat završili smo na poslednjem mestu sa sva tri poraza i samo dva postignuta gola uz gol razliku – 2:10.

I za kraj, 2010. godine pod imenom Srbija smo se na startu Mundijala u Južnoj Africi sastali sa selekcijom Gane koju je sa klupe predvodio Milovan Rajevac.

Na opšte iznenađenje, “orlovi” su poraženi od afričke selekcije golom iz penala u samom finiša meča, nakon što je Zdravko Kuzmanović skrivio jedanaesterac, a Asamoa Đan realizovao najstrožu kaznu.

Bilo kako bilo, grupa koju je Objektiv izvukao nije nimalo loša po izabranike Dragana Stojkovića, pa se nadamo da će i na pravom žrebu u petak, sreća pogledati naše reprezentativce i nakon 24 godine izboriti narednu fazu kontinentalne smotre.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar