Potresno – ukrajinska teniserka mora na pauzu, ali ne zbog rata: “Neverovatno teški meseci su iza mene”

Svitolina je trenutno 20. na svetu, ali tokom karijere nikada nije osvojila turnir

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Victor Fraile/Power Sport Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ukrajinska teniserka Elina Svitolina neko vreme se neće pojavljivati na teniskim terenima.

Svitolina je najpre odustala od FED kupa i Čarlstona, a sada i od turnira u Štutgartu gde je prošle godine stigla do polufinala. Tamo će je zameniti Italijanka Kamila Đorđi, a sledeći na listi turnira za 20. igračicu sveta je Masters u Madridu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Nevereovatno teških nekoliko meseci je iza mene. Ne samo psihički, već i fizički. Već dugo vremena me muče leđa. Bol mi nije dozvoljavao da se pripremim za turnire na pravi način. U isto vreme, veliki je bol u mom srcu kada vidim šta se dešava u mojoj domovini i sa koliko hrabrosti je moj narod brani. To mi je dalo snagu da nastavim i borim se na terenu. Sada ne mogu da nastavim. Stoga sa tugom saopštavam da ću propustiti FED kup i nekoliko mojih omiljenih turnira. Vidimo se uskoro – napisala je Svitolina na svom Instagram profilu, a ostaje da se vidi kada će taj povratak da se desi.

Podsetimo, nedavno je o stanju ukrajinske teniserke govorio i njen muž Gael Monfis.

– Elinina porodica je moja druga porodica, bore se, dani nisu lepi. Nije mi lako kad plače svako veče, ovo su teški trenuci, jako teški, ali tu sam za nju svaki dan, za njenu porodicu. Teško je sve ovo opisati, ludo je ako prestane da se razmišlja o tome, trudimo se da ovo rešimo na najbolji način. Trudim se da budem za njih za sve što im treba, da budu srećni i sigurni. To je sve što želim – rekao je Monfis tokom turnira u Indijan Velsu sredinom marta.

Svitolina je trenutno 20. na svetu, ali tokom karijere nikada nije osvojila turnir.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar