Predstavljena lopta kojom će se igrati SP: Organizatori se nadaju da će biti golova, evo i zašto! (FOTO)

Biće brža u odnosu na prethodne

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/Franklin Jacome/Pool via AP

FIFA je danas predstavila zvaničnu loptu za Svetsko prvenstvo 2022. godine, koje će se održati od 21. novembra do 18. decembra u Kataru.

– Leti brže od bilo koje prethodne lopte na svetskim prvenstvima, podržavajući mečeve visokog tempa i kvaliteta igre – istaknuto je u opisu lopte, a navodno se organizatori nadaju da bi na ovaj način moglo da bude viđeno mnogo golova.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Naziv lopte je “Al Rila”, što znači “putovanje” na arapskom jeziku i inspirisana je kulturom, arhitekturom, kultnim čamcima i zastavom Katara. Smele, žive boje postavljene na sedefastoj pozadini predstavljaju domaćina turnira.

– Ovo je zapanjujuća, održiva, lopta visokog kvaliteta u kojoj će uživati fudbalske zvezde na vrhuncu svoje igre na najvećoj sceni u Kataru, kao i svi igrači širom sveta – kaže direktor marketinga FIFA Žan-Fransoa Pati.

– “Al Rilino” svetsko putovanje će predstaviti neverovatan doseg Svetskog prvenstva i dati navijačima jedinstvenu priliku da se uključe u događaj dok raste uzbuđenje pred početak SP – dodao je Pati.

– Novi dizajn omogućava lopti da održi značajno veću brzinu dok putuje kroz vazduh. Za najveću svetsku pozornicu u celom sportu, rešili smo da učinimo nemoguće radikalnim inovacijama kreiranjem najbrže i najpreciznije lopte za FIFA SP dosad – kaže Franciska Lefelman, direktorka dizajna i fudbalske grafike u Adidasu.

“Al Rila” je dizajnirana sa prioritetom na održivosti. To je prva lopta za SP napravljena ekskluzivno od mastila i lepkova na bazi vode.

Mundijalsku loptu će javno predstaviti legende poput Ikera Kasiljasa i Kake, uz talentovane fudbalere i fudbalerke iz Katara, UAE, Saudijske Arabije i Egipta, a potom će “Al Rila” proputovati svet obilazeći deset gradova uključujući Dubai, Tokio, Meksiko Siti i Njujork.

Žreb za grupnu fazu Svetskog prvenstva je u petak od 18 sati.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar