Dodeljeni Oskari 2022 za NAJBOLJA ostvarenja: Evo koji film i glumci su osvojili prestižnu NAGRADU

Film je bio nominovan u tri kategorije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Mark RALSTON/APF/Profimedia

U losanđeleskom Dolbi teatru održana je 94. dodela Oskara. Najprestižnije nagrade poneli su – za najbolji film “CODA”, za najboljeg glumca Vil Smit, a najbolja glumica je Džesika Čestejn.

Nakon tri godine bez domaćina, dodelu su vodile tri glumice – Redžina Hol, Ejmi Šumer i Vanda Sajks.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Najbolji film “Coda”

Film je bio nominovan u tri kategorije i dobio ih je sve tri! Najbolji sporedni glumac Troj Kotsur i najbolji adaptirani scenario. Legendarna Lajza Mineli i Lejdi Gaga proglasile su najbolji film.

Nominovani su bili “Moć psa”, “Dina”, “Belfast”, “Priča sa zapadne strane”, “Kralj Ričard”, “Don’t Look Up”, “Aleja noćnih mora”, “Povezi me” i “Pica od sladića”.

– Hvala Akademiji za to što je “Coda” ušla u istoriju večeras. Ostali, vaši filmovi su bili neverovatni. Nije bilo lako ovo putovanje, od prvog dana snimanja, kad je trebalo da snimamo pored mora u četiri ujutru… To je bio samo početak naših problema. Ekipa, vi ste bili porodica na ekranu i van ekrana i svi žele da budu deo nje i sad niko neće da je napusti. Hvala svima, od mentora, preko porodice, ali i ocu i nadam se da ovo gleda odozgo – volim te!

Najbolja glumica Džesika Čestejn za film “Oči Tami Fej”

Bard glumišta Entoni Hopkins proglasio je najbolju glumicu.

– Sjajno je biti ovde. Vil Smit je rekao sve. Hajde neka sve bude mirno, neka bude ljubavi! Velika mi je čast što ću predstaviti ove glumice koje su sa razlogom proglašene za najbolje – rekao je Hopkins.

Nominovane su bile i Kristen Stjuart za film “Spenser”, Olivija Kolman (“Mračna kći”), Penelopa Kruz (“Paralelne majke”) i Nikol Kidman (“Being the Ricardos”).

Vil Smit najbolji glumac za film “Kralj Ričard”

Sve prisutne oduševio je trio iz kultnog Tarantinovog filma “Petparačke priče” – Uma Turman, Semjuel L. Džekson i Džon Travolta. Džekson je iz čuvenog kofera izvadio laureata Oskara za najboljeg glumca – Vila Smita!

– Neki izgleda nikad ne izađu iz uloge… Možemo posle na milkšejk od pet dolara, a ovo dvoje misle sve vreme na onu scenu plesa. “Petparačke priče” su se bavile nekim drugim temama. Film se svodi na to šta je bilo u čuvenoj tašni. Sva ona ubistva i haos su bila vezana za tašnu a na kraju nismo saznali šta je tu, pa je publika sama saznavala šta je smisao postojanja. Da li da najzad otkrijemo? – rekao je Semjuel L. Džekson i izvadio kovertu za najboljeg glumca.

BONUS VIDEO: 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar