Jedna uloga koštala ga je ŽIVOTA: Sin slavnog glumca tragično je STRADAO na snimanju kultnog filma

Malo je poznato da se iza snimanja kultnog filma krije mračna istina

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen youtube

Kultni film, adaptacija kratke priče Džejmsa O’Bara “Vrana”, koju je režirao Aleks Projas, postao je svetski hit, međutim, malo je poznato da se iza njegovog snimanja krije mračna istina.

Naime, glavna uloga u ovom ostvarenju pripala je Brendonu Liju, sinu legendarnog Brusa Lija, kom su predviđali da će ga ova uloga vinuti u zvezde. Međutim, tragičnom igrom sudbine, Brendon je upravo na snimanju ovog filma, tragično skončao.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Naime, za scenu u kojoj jedan od likova puca iz pištolja, gde se u filmovima obično koriste lažni meci, tim je umesto toga upotrebio pravi metak, verujući da nema opasnosti jer je uklonjen barut. Nažalost, patrona je ostala pričvršćena tako da je prilikom ispaljivanja igla pištolja ispalila metak u cev pištolja.

Međutim, kada je došlo vreme da zlikovci ispucaju ćorke u Lija, deo metka pogodio je Lija u stomak i povredio njegovu kičmenu moždinu. Li je brzo odveden u bolnicu, gde je uprkos svim naporima lekara i šestočasovnoj borbi za njegov život, izdahnuo.

Sin majstora borilačkih veština Brusa Lija, koji je umro u 32. godini, imao je samo 28 godina kada je preminuo. U trenutku kada je privodio snimanje filma kraju planirao venčanje sa svojom verenicom Elizom Haton, kojoj je trebalo da se zavetuje na večnu ljubav 17. aprila, samo 17 dana kasnije.

Umesto toga, sahranjen je pored svog oca Brusa 3. aprila 1993. godine.

Foto/Printscreen/Youtube

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar