Veza je tek počela, a već vam preti RASKID? Glavni razlog zbog kod se svađate oko SITNICA

Početak veze može da bude prelepo, ali i veoma teško iskustvo

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Vaš partner je zaista savršen, u to nema sumnje.

Iako ste u vezi tek odnedavno, oboje zaista uživate u vremenu koje provodite zajedno, on sve daje od sebe kako bi vas usrećio, hvali vaše vrline i podnosi vaše mane, a vi sve to uzvraćate istom merom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Međutim, ne postoji osoba sa kojom se češće i žustrije svađate i to oko najsitnijih stvari. Kada svađa prođe, možda se i ne sećate kako i zašto je ona i započela.

Nije vam jasno zašto se uvredio, kada ste se vi samo šalili, ne razumete zašto mu smeta to što ste svoju odeću ostavili na određenom mestu, a vas, sa druger strane, nervira to što on ne želi da idete u restoran koji volite, zašto ne želi da prošeta i slično, i to vam stvara frustraciju.

Početak svake veze je svojevrstan hod po tankom ledu; beskrajno je zabavno, vi uživate, ali nikada ne znate kako će se završiti. Vama se, usled tih beskonačnih rasprava, čini da je raskid izvestan i neminovan.

Sve može da se završi baš onako kako želite. Potrebno je da uradite samo jedno: da komunicirate.

Iz nekog razloga, ljudi su se previše zatvorili od sebe, očekujući da svi oko njih mogu da protumače njihove misli.

Da li ste razmišljali o tome zašto vaš partner ne želi da vas vodi u restoran? Da li vam je palo na pamet da nema dovoljno novca?

Foto: Shutterstock

Da li ste objasnili da su ironija i sarkazam samo delovi vašeg humora i da time ne mislite ništa loše?

Kad ste već utvrdili da vaš novi partner ima sve kvalitete koji vam odgovaraju, zašto onda ne biste poradili na tome da vam veza opstane? Dobra komunikacija je ključ rešenja svakog problema, a razgovorom možete da postignete zaista mnogo toga.

Nije redak slučajj da neko u toku upoznavanja ne predstavi sebe, svoje navike, sklonosti i želje na pravi način. Zbog toga kasnije može da dođe do iznenađenja kod partnera, kada ugleda vaše pravo lice.

Imajte u vidu da se isto može dogoditi i vama; partner će vam se predstaviti na jedan način, a vi ćete njegove mane uočiti tek vremenom i shvatićete da su ogromne i da ne možete da ih podnosite.

Foto: Shutterstock

Zato je zaista neophodno da se predstavite na pravi način, kažete ko ste, čemu se nadate, pokažete na koji način se šalite i kako funkcionišete. Priznajte da ste perfekcionista, da slušate određenu vrstu muzike, volite određenu hranu, parfeme i mesta. Isto to zahtevajte i od partnera.

Tek kada se oboje predstavite na pravi način,moći ćete da znate da li ćete biti dobri partneri jedno drugom.

Ukoliko ste već uplovili u vezu, pa upoznavanje još uvek teče, odvojite vreme za razgovor, naročito ako ste se nedavno posvađali. Objasnite koji je razlog nekog vašeg postupka i tražite pojašnjejne za njegovu reakciju.

Možda je perfekcionista, pa mu ne odgovara vaš kreativni haos, ili se pridržava posebnog režima ishrane pa mu ne odgovaraju vaši predlozi za večeru. Manite se ubeđenja da su “sitnice” poput higijenskih navika, preferencija u ishrani, humora i sličnog, nebitne stvari.

Zar se niste upravo zbog njih nedavno posvađali?

BONUS VIDEO:

 

 Izvor: Objektiv.rs, yourtango.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar