Bolje su od torti i bilo kojeg kolača! Palačinke u šatou su čista FANTAZIJA (RECEPT)

Poslastica koja će vas oboriti s nogu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Palačinke su sjajan izbor u bilo kojoj varijanti, slatke, slane, zapečene, ispečene…

Međutim, kada ih napravite u šatou, to je prava čarolija ukusa.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Nije ni čudo što je ovaj slatkiš za mnoge bolji od svake torte ili kolača.

Uostalom, uverite se i sami koliko su ove palačinke sočne i ukusne.

Sastojci:

Za palačinke:

brašno 500 g
mleko 150 ml
kisela voda 200 ml
obična voda po potrebi
prašak za pecivo 1 kesica
šećer i so po 1 kk
jaja 2 kom
ulje 100 ml

Za filovanje:

mleveni orasi 150 g
šećer po želji

Za šato:

mleko1 l
brašno 2 kašike
žumanca 2 kom
vanilin šećer 1 kesica
šećer po ukusu

Foto: Shutterstock

Kako pripremiti:

Pomešati brašno, prašak za pecivo, so i šećer. Dodati prethodno izmućena jaja, pa sve lepo izmešati. Dodati mleko, kiselu vodu i ulje, i mešati testo dok se ne razbiju grudvice. Postepeno dodavati običnu vodu dok se smesa ne ujednači i ne bude ni previše gusta a ni previše retka (vodena). Ostaviti da odstoji u frižideru 10 minuta. Peći palačinke u zagrejanom tiganju.

Kada su palačinke gotove, svaku filovati mlevenim orasima i kristal šećerom.

Za šato: 100 ml mleka pomešati sa 2 kašike brašna i 2 žumanceta i dobro izmešati da nema grudvica. Ostatak mleka staviti da se kuva sa šećerom i vanilin šećerom. Kada počne da vri, uz stalno

mešanje sipati pripremljenu smesu u mleko i kuvati dok se ne zgusne.

U vatrostalnu posudu ili željeni pleh poređati red palačinaka pa ih preliti delom pripremljenog šatoa. Ponovo poređati red palačinaka i preliti ih ostatkom šatoa. Odozgo ukrasiti sa malo mlevenih oraha.

Ovako pripremljene palačinke, ostaviti da odstoje na hladnom mestu neko vreme a potom ih služiti.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs, superrecepti.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar