Pukao je “kamen ubica”, ljudi DRHTE od straha: Po narodnom predanju unutra se krila ZLA sila (FOTO)

Neki Japanci koji veruju u legendi o demonu iz stene

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen Twitter

Mnoge praznoverne Japance uznemirila je informacija da je poznata vulkanska stena, za koju se smatra da ubija svakoga ko je dodirne, pronađena rascepljena na dva dela. Britanski Gardijan prenosi da se prema mitologiji koja se vezuje uz “sešo-seki”, ili “kamen ubicu”, veruje da on sadrži telo mitske figure Tamamo no Mae.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prema verovanju, Tamamo-no Mae je bila predivna žena koju je feudalni vojskovođa hteo iskoristiti da bi ubio cara Tobu, koji je vladao od 1107. do 1123. Legenda kaže da je njen pravi identitet bila zla devetorepa lisica, demon čiji je duh završio u komadu lave. Taj komad lave nalazi se u području Točigija u blizini Tokija, poznatom po svojim sumpornim toplim izvorima.

Na društvenim mrežama sada su se pojavile fotografije koje prikazuju da je taj kamen (odnosno komad lave) pukao na dva skoro jednaka dela. Oni praznoverni sada upozoravaju da prema narodnom predanju kamen izbacuje otrovni gas, po čemu je i dobio ime “kamen ubica”.

– Osećam se kao da gledam nešto što ne bih trebala da gledam”, “Znači li ovo da su oslobođene mračne sile?” pišu pojedini korisnici društvenih mreža.

BONUS VIDEO:Izvor: Objektiv.rs, Index.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar